Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik zie op tegen het alleen wonen

Beste lotgenoten,

Momenteel zit ik al 1,5 jaar in een burn out. Recentelijk een flinke terugval gehad. Ik ga binnenkort sinds lange tijd door omstandigheden weer op mezelf wonen. Ik zie op tegen het alleen wonen en de eenzaamheid. Zijn er hier mensen die op zichzelf wonen en een burn out hebben?

Daarbij vraag ik me af hoe het zou gaan met bijv huishouden enz.

Ik zou graag wat tips ontvangen hoe hier mee om te gaan en hoe jullie dat ervaren.

Groeten Yoeri

Yoeri
15-07-2023
laatste reactie: 18-07-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Yoeri,

Uitgebreid boodschappen doen is veel te inspannend, dus wat je kunt doen is om online je boodschappen te doen. Ik doe dat via Picnic. Voor een paar dingetjes ga ik dan wel langs de supermarkt, want je moet je niet gaan opsluiten. Dus bijv. voor traktaties (positive vibe) snoep, chocola, wijntje, ga ik even langs.

Daarnaast is het handig om je sociale contacten te houden. Dit kan ook een ijscotentje, koffiebar of cafeetje in de buurt zijn. Gewoon dat je even langsgaat, een praatje maakt en weg kunt gaan wanneer je wilt.

En qua huishouden...tsja, sommige gemeenten subsidieren huishoudelijk hulp en misschien kan het uwv ook iets betekenen qua info. Ook, als je het geld hebt, kan je een schoonmaakhulp inschakelen voor de basic dingen. Wel is het raadzaam om zelf wel ook dingen te blijven doen. Bewegen is key qua herstel en het voorkomt depressie.

Succes.

Anoniem
15-07-2023
Reageer:
Misschien moet je juist wel alleen boodschappen doen. Anders raak je geisoleerd. Heb je geen vrienden of vriendin? Misschien willen ze samen boodschappen doen? Gezellig toch?

Skippy
17-07-2023
Reageer:
Hi Yoeri,

Ik heb nu 2 jaar een burnout en woon sinds die tijd ook alleen met recentelijk een terugval.

Misschien helpt het je om een positief verhaal te horen in plaats van de angsten en negatieve gedachten in je hoofd.
Mij is t namelijk enorm goed bevallen om alleen te wonen tijdens mijn burnout. Je moet even je draai vinden hoe je alles doet, maar probeer niet teveel te moeten van jezelf. Ik maakte bijvoorbeeld in 3 dagen mn huis schoon. Elke keer sochtends een uurtje met pauzes. Ook kom je beter tot rust als je alleen woont qua prikkels omdat er niet steeds mensen zijn die tv kijken of tegen je praten. Wanneer je wel behoefte hebt aan mensen kunnen ze altijd langskomen of je kan ze even bellen. Qua boodschappen heb ik die zelf 1x in de week op een ochtend gehaald, maar bestel ze vooral aangezien supermarkten de bron van prikkels zijn. Probeer elke dag even te wandelen in de buurt, wellicht met oortjes, dan ben je er even uit.

R
18-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>