Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

In april dit jaar brak ik

Hallo allemaal,

Vorig jaar januari carrière switch gemaakt , was onwijs enthousiast en had er veel zin in. Daarna gestart voor 40 uur in Amsterdam in het mooie media bedrijf endemolshine .
De maanden vlogen voorbij , had er zoveel plezier in en vond het fantastisch. Vorig jaar oktober werd mijn vrouw ernstig ziek eierstok kanker stadium 4 met uitzaaiingen. Eerst werd vertelt dat ze niet behandelbaar was en later weer wel. Ik heb maanden lang alle ballen hoog moeten houden, door de vermoeidheid ging ik heen. Geen tijd voor mezelf kunnen hebben. Zorgen voor de kids , zorgen voor me vrouw , werken 40 uur en het huishouden doen.

In april dit jaar brak ik , ik bevroor en kon niks meer dan alleen maar zweten en huilen.
Ik was angstig en paniekerig onrustig en zenuwachtig.
Ben nu inmiddels een stukje verder en beetje bij beetje gaat het beter . Alleen die negatieve gedachten word ik gek van. Inmiddels heb ik ook een ontstoken evenwicht orgaan en weet niet of dit ook op me burn-out slaat. Kan iemand mij hier een antwoord opgeven ?

Lieve groetjes.

Nuijens
11-07-2023
laatste reactie: 11-07-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Zorg dat je je dag zo indeelt dat je in de ochtend en in de middag iets doet dat voor je gevoel zinvol is. In de ochtend ruim in bijvoorbeeld de vaatwasser uit, en loop een klein stukje met de hond. Daarna speel ik wat spelletjes op mijn mobieltje (ik houd niet van lezen) en kijk zonder geluid wat YouTube filmpjes op tv (bijvoorbeeld het schoonmaken van auto's, hogedrukreiniginf van gebouwen of tuinonderhoud). Vraag mij niet waarom, maar dat is erg rustgevend en geeft totaal geen spanning. Het laat de tijd voorbij gaan, zonder dat je het doorhebt. Een middagdutje moet je ritueel worden, lukt het niet, dan is dat niet erg, zolang je maar probeert uit te rusten. Probeer als doel te stellen dat je over enkele weken 30 minuten kan wandelen of fietsen en bouw dat heel rustig op. En schrijf vooral alles op wat je bezighoudt. Ik schrijf mij suf en neem dan gedeeltes ervan mee naar mijn psycholoog. Allemaal oud zeer wat eruit komt. Ik heb het geaccepteerd en vind het eigenlijk niet meer dan logisch dat ik ingestort ben. Kon niet anders 🤷

Anoniem
11-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>