Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Zoek bevestiging van mijn gevoel en klachten

Hallo iedereen,

Begin maart ben ik moeder geworden van onze prachtige dochter. Vanaf 22 weken zwangerschap begon bij mij duideligheid waarvan eerst werd gedacht dat het mijn bloeddruk of suiker was wat logisch was gezien mijn zwangerschap. Nu, 7/8 maanden later, al compleet door de medische molen gehaald meerder bloedonderzoeken mri scans en hartfilmpjes kunnen de artsen nog steeds geen medische oorzaak vinden voor mijn klachten. Het is een duizeligheid waarbij ik vaak het idee heb dat ik om ga vallen of ik krijg ineens een aanval van draaiduizeligheid wat heel angstig aanvoelt ik moet dan vaak ook ineens nadenken over het lopen alsof ik even van de wereld ben. Daarnaast heb ik vaak last van hartkloppingen, pijn op de borst, overgeven, misselijk gevoel, pijn in gewrichten, oorsuizen en piep in oor. Ook ben ik in korte tijd veel afgevallen en voelen mijn benen vaak aan alsof er ineens geen gevoel/ kracht meer in zit. Heel lang het gevoel gehad dat de artsen maar niet luisterden en er toch echt een medische oorzaak voor alles moest zijn, maar ik begin langzamerhand het vermoeden te krijgen dat ik of al in een burn out zit of er in aan het raken ben. Ik heb altijd het idee van een burn out weggedrukt. Herkent iemand mijn klachten? Waar ik vooral naar op zoek ben nu is bevestiging van mijn gevoel en klachten. Vooral omdat er medisch dus niets met mij aan de hand lijkt al voelt dit vaak wel zo.

Romy
08-07-2023
laatste reactie: 02-08-2023

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Romy, je hebt alle tekenen van een burn-out. Wacht er niet te lang mee. Trek de stekker uit alle verplichtingen, beperk alles tot het minimale, neem veel rust, vertel het aan de mensen waarmee je het meest te maken hebt en accepteer dat je de komende maanden alles, maar dan ook letterlijk alles, tot het minimale reduceert. Je lichaam liegt nooit, dus als men niets kan vinden, dan blijft er duidelijk een oorzaak over. Ga ook met een praktijkondersteuner praten van je huisartsenpraktijk en vertel alles wat op je hart ligt. Vaak is dat een goed begin.

Anoniem
08-07-2023
Reageer:
Ik zit 2 jaar in mijn b.o.. heb ook alle klachten wat jij hebt . Nadat ik een mri scan had gedaan en ook daar niks was uitgekomen. Kon het niks anders dan een b.o zijn. Dus het lijkt wel dat je inderdaad al.in een b.o zit.. heb je ook angst aanvallen? Gevoeligheid voor licht en geluid?

Anoniem
08-07-2023
Reageer:
Angstaanvallen af en toe. Heb dit zelf nooit echt gezien als een paniekaanval maar als ik er nu op terug krijg waren het wel degelijk momenten van veel angst met daarbij trillen en onregelmatig ademhalen. Geen gevoeligheid voor licht en geluid. Wel bij vermoeid zijn last van piep in oren.

Reactie anoniem
08-07-2023
Reageer:
Hé hier ook een jaar geleden bevallen daarna kreeg mijn 2ling zus borstkanker veel in haar gezin geholpen wat ik met heel veel liefde deed en toen alle behandelingen achter de rug waren en het weer de goede kant op ging werd ik zelf ziek erge rugpijn waardoor ik niet meer sliep spiertrekkingen allemaal vage klachten ook helemaal door de medische molen gegaan kwam niks uit achteraf ook paniekaanvallen en stress gaat nu redelijk
De ene week beter als de andere probeer me nu alleen te focussen op mijn gezin familie en paar vriendinnen grote groepen kan ik nog niet gr en sterkte

Anoniem
02-08-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>