Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wens voor snel herstel vs de werkelijkheid

Hoe gaan jullie om met de wens om snel te herstellen vs de werkelijkheid dat je juist rust moet nemen? Zodra ik energie voel, wil ik de deur uit. Gelijk iets willen doen, maar houd het dan niet klein, maar wil gelijk weer het normale leven oppakken. Gaat de eerste dag goed, dan wil ik meer doen op de 2e dag, etc. Dit is zo ongelooflijk frustrerend, want het leidt er toe dat ik het ene moment mijn gezin beloof om naar het strand te gaan, terwijl ik het volgende moment afgepeigerd op de bank lig en ze (weer) teleur moet stellen.

Maw hoe zorgen jullie ervoor dat je binnen de perken blijft en energie opbouwt, tevreden blijft en niet jezelf voorbij loopt?

David
02-07-2023
laatste reactie: 03-07-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi David,

Ja dat is frustrerend , ik heb soms ook dagen dat ik me goed voel en dan van alles onderneem. En dan de volgende dag een teleurstelling is. Maar ik probeert die dag dan wat rustiger aan te doen. En dankbaar te zijn dat ik die ene dag dan wel van alles heb kunnen doen in de hoop niet in het negatieve blijft zitten en ga piekeren. Dat doet niemand iets goed.



Anoniem
03-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>