Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Langzaam aan het opkrabbelen

Wie herkent dit?

Ik ben langzaam aan het opkrabbelen en begin steeds meer zin te krijgen om aan de slag te gaan. Van thuiszitten blijf je in je hoofd zitten, dus de volgende stap is zeker belangrijk. Alleen merk ik dat het enthousiasme ook veel onrust oproept. Een soort gespannenheid, terwijl het juist een leuk vooruitzicht is. Dit komt ook omdat ik tegelijk denk in te grote stappen. Ik kan kiezen uit vrijwilligerswerk of betaald werk. Uiteraard liggen het tempo en de verwachtingen bij betaald werk hoger (horeca), maar zal het mij zeker meer voldoening geven qua sfeer en entourage. Maar ook nu weer twijfel ik. Moet ik kiezen voor traag en vrijblijvend of juist voor 4 uur per dag horeca (bediening)? Een kennis van mij is begonnen als afwasser, zodat het werk 'dom' bleef en schoon servies zijn enige taak was. Later ging hij de bediening in en nu doet hij alweer jaren het werk wat hij altijd al deed (webdesigner) en is er zo helemaal uitgekomen.

Anoniem
01-07-2023
laatste reactie: 08-07-2023

2
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Laat maar .. hoogmoed en weer te positief. Mijn valkuil (voor de zoveelste keer). Compleet hyper en gesloopt alleen al door het uitzoeken, regelen van afspraken, etc.

Ik ga maar eens luisteren naar de deskundigen, want hier was ik al voor gewaarschuwd. Klein houden en accepteren dat ik nog niet de energie heb die ik steeds denk te hebben. Kortom, vrijwilligerswerk en dan ook dat beperkt...zo moeilijk om dat te accepteren..

Anoniem
02-07-2023
Reageer:
Heel goed, klein houden en kleine stapjes dan kom je er wel. Niet te snel willen, ik ken de valkuil :)

S.
02-07-2023
Reageer:
Hoii,

Wat fijn dat het het zo goed gaat,
Ik denk dat je het best iets kan kiezen wat bij je past en leuk vind om te doen.
En kijken hoe dat gaat. Het gaat misschien met vallen en opstaan maar ook dat komt wel goed.
Zit je al lang in een burn out?

Heel veel succes!!

Pvo
03-07-2023
Reageer:
Hoi, ik herken je klachten en verhaal. Wat mij heel erg heeft geholpen. Ik weet niet of dit bij iedereen werkt maar ik ga naar acupunctuur en tuina massage. Dat brengt je lichaam weer inbalans en de stress wordt uit je lichaam gehaald. Daarnaast slik ik magnesium, Ashwagandha en visolie. Ik wandel elke dag een stukje met meditatie of natuur muziek. Daarnaast heb ik in het begin toen het heel erg was 3 x per dag ademhaling oefeningen gedaan. Ik ben nu 7 maanden verder en ik ben echt met grote stappen vooruit gegaan. Ik heb geen paniekaanvallen meer gehad en het onrustige opgejaagde gevoel is weg ( zo goed als) ik dacht dat het nooit meer beter zou gaan maar het wordt beter echt waar!

Denise
08-07-2023
Reageer:
Hoi wat vervelend om te horen dat ze je niet goed hebben geholpen .Ik denk vaak dat opgeleide mensen wel heel slim zijn...
Maar van jouw verhaal hoor ik dat ze niet goed naar jou hebben geluisterd. Wat zijn jouw behoeftes ,wat heb je nodig om verder te kunnen? Ik hoop dat je ergens terecht kan misschien bij een psycholoog om de oorzaak te achterhalen achter jouw angsten en dat ze jou echt steun en hulp kan geven.

Madeleine Mellgård
> 2 jaar geleden

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>