Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Dit geeft een heel bedrukkend en angstig gevoel

Ik zit nu iets meer dan een jaar in mijn burnout en heb vaak een ontzettend gespannen bovenbuik en een harde knobbel in het midden van mijn maag aan de bovenkant. Dit geeft een heel bedrukkend en angstig gevoel. Het is moeilijk te omschrijven maar zit net onder het borstbeen en voelt heel hard aan. Een soort steen op de maag maar dan letterlijk.

Zijn er meer mensen die hier last van hebben ? Ik heb het niet constant maar wel behoorlijk vaak. Het is echt een angstig gevoel.

Anoniem
26-06-2023
laatste reactie: 30-06-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja dat betekend dat je hoog ademt. Je moet meer ontspannen en naar je buik ademen. Dat angstig voelen erbij is normaal. Maar als je tegen jezelf zegt dat het door stress komt word je er niet nog eens extra angstig door. Dus wanneer je et voelt accepteren rustig liggen goed naar je buik ademen en tegen jezelf zeggen dat het door stress kkmt

Anoniem
27-06-2023
Reageer:
Dit herken ik zeker! Doordat je zo hoog ademt en/of je buikspieren steeds gespannen zijn, blijft je lichaam ook in de stress-stand. Weet in ieder geval dat het niets geks is, ik heb hier ook last van. Met de onderstaande oefeningen steeds minder.

Je kunt hiervoor het beste op zoek gaan naar manieren om lager te ademen en om de spieren in je buik te helpen ontspannen.

Ik heb op YouTube dit gevonden en het doen van deze oefeningen helpt mij erg:
1: Zoek op ''releasing abdominal tension'' van 'the vocal yogi'
2: Zoek op Yoga for Your Mental Health│Burnout and Exhaustion Recovery│Yoga for Anxiety, Depression, and Stress - van Honey Lion.

Ik doe meestal eerst de oefeningen uit 1 en dan een korta yogasessie van 2. Je kunt het natuurlijk ook omdraaien als je dat fijner vindt. Het helpt mij in ieder geval heel erg om mijn buikspieren te ontspannen en om op de juiste manier te ademen.
Hoop dat jij er ook iets aan hebt!

Bianca
30-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>