Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Je wilt wel maar het gaat niet

Hallo veel verhalen hier gelezen. Al 3 jaar in een depressie, volgens hulp verlenging, opzoeken op Google wat is er nu aan de hand. Je zak steeds verder weg, zo vermoeiend, moe, piekeren, nergens meer zin in .mensen die je niet begrijpen, ze praten er maar overheen. Je wilt wel maar het gaat niet. De wereld om je heen, is niet een met je geest. Uiteindelijk kom je uit je bed, en zit weer in een overlevende fase. Moe,moe, moe, de dag is voorbij eer je het weet, je geheugen laat je in de steek. Je trek het niet meer.zelf je hobby krijg je niet meer uit gevoerd. Een kort lontje enz enz .ook al wil je wel maar het is een gaos. In ëen gesprek ,val je in slaap ook al slaap je dagen goed. Geen concentratie,je staat op uit bed .En BAM en half uur later slaap je weer uren.op zoek naar mensen die dit bekend voor komp, lijkt het me toch een burn-out te zijn .mogen mensen reageren die dit ook zo ervaren aub .kompleet uitgeput lijkt het wel.?? Ben ondertussen een halve dag verder eer ik tot iets. Of toch gewoon niks kom .En ja hoor het is lood zwaar, om hier nog normaal je verstand bij te houden, en er niet klaar mee te zijn en het op te geven. Zijn er ook mensen die persoonlijk contact op prijs stellen om elkaar hier in te steunen zeer welkom. Verder wens ik jullie allemaal veel goede gezondheid en jullie hier snel van af zijn .wat dit is een zware helllllllll mvg anoniem

Anoniem
19-06-2023
laatste reactie: 19-06-2023

2
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik kan je maar één advies geven, mocht je het nog niet gedaan hebben.

Ga naar een systeemtherapeut. Zo iemand brengt je hele leven in kaart en geeft je veel inzicht hoe jouw leven in elkaar steekt en hoe dat zo gekomen is. Vaak weet je wel wat 'ongeveer' de aanleiding was, maar omdat je leeft in een eigen opgebouwd systeem, houd je het zelf ook intact. Je hebt niet eens door hoe vast je eigenlijk zit. M.a.w. je komt er nooit uit als je niet gaat inzien waar je telkens op vastloopt. Ook schematherapie zou een goede kunnen zijn (doorbreken van patronen). Veel mensen doen een combinatie van die 2.

Feit is dat je vastzit. Je komt duidelijk niet verder. Dit betekent maar een ding en dat is dat je systeem en/of patroon niet werkt voor jou. Je zit klem. De enige manier om daaruit te komen is veranderen. Het is ook niet één ding, maar een combinatie van dingen. Dus bijv. relatie, gezin, familie, vrienden, werk, etc. Allemaal speelt het een rol hoe jij je voelt, maar ook hoe je bent opgevoed. Je bent moe omdat je totaal geen energie meer krijgt. Ik heb datzelfde ook, maar sinds ik gestart ben met systeemtherapie, beginnen er langzaam dingen te veranderen. Vastgeroeste gedachten komen ineens los, overtuigingen worden anders, je draait letterlijk 180 graden qua visie, waardoor veranderingen gaan plaatsvinden. Wat ik vorige week absoluut geloofde, is 1 week later 180 graden gedraaid. Niet omdat de therapeut mij daartoe dwong, maar juist door nauwkeurig bekijken van situatie, gedrag, communicatie, houding, etc.

Ik kan je daar niet bij helpen, maar dit moet je zelf gaan ervaren. Veel mensen roepen 'het is wat het is'...nou nee, het is wat je er zelf van maakt. Dus doe hiermee wat je wilt, maar veranderen is bij jou noodzakelijk denk ik. Nieuwe koers, frisse blik, etc. Je zult verbaast staan hoe jij over een 1/2 jaar (of eerder) veranderd bent qua gedachten. Hierdoor trek je jezelf weer vlot en zal de energie weer gaan stromen en dat is precies wat je nu mist.

Succes!

Anoniem
19-06-2023
Reageer:
Heel erg bedankt voor je verhaal. Ik ga eens opzoeken waar ik deze niet hulp kan vinden Kom er later even op terug ok mvg anoniem

Anoniem
19-06-2023
Reageer:
Hi, even voor de duidelijkheid.

Iedereen zit om uiteenlopende redenen met een BO thuis. In mijn geval speelt dit al sinds mijn 25e en is de oorzaak een getraumatiseerde vader die zich mijn leven lang aan mij vastklampte. Dit was ongelooflijk zwaar, uitzichtloos en beheerste mijn leven totaal. Dit heeft mij leven volledig bepaald. Ik moet dus uit die kluwe komen en vind daarin mijn eigen weg. Systeemtherapie is mij geadviseerd en misschien kan dat voor jou ook een oplossing zijn. Dat is mijn reactie op jouw vraag.

Ik ben niet op zoek naar onderlinge ervaringen, want iedereen is anders en dit is daarom niet handig om te doen

Je therapeut is degene die je kan helpen en stel je vragen anders in het algemeen aan de chatgroep op deze site. Ook op Facebook zijn er verschillende groepen.

Veel succes

Anoniem
19-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>