Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik woon in De Bilt en zoek een lotgenoot

Wat ik zo jammer vind is dat het duidelijk is dat ruim 1 mln mensen met BO rondlopen, niemand het kan zien aan de buitenkant en psychologen enorme wachtlijsten hebben.

Gevolg is dat veel mensen thuis zitten, online info proberen te vinden en daarnaast stapsgewijs vereenzamen en depressief kunnen worden.

Bewegen/sporten is een zeer goede manier om verbeteringen te realiseren, maar door dit weer alleen te doen, blijft de eenzaamheid intakt.

Ik woon in De Bilt en zoek een lotgenoot waarmee ik een 1/2 uurtje per dag kan gaan fietsen of zwemmen. Niet alleen is dat goed voor je herstel, maar werkt het sociale contact positief. Ik weet dat je op deze site geen contact mag leggen (wat erg jammer is), dus ik vroeg mij af of iemand een site weet of facebook groep waar je met elkaar kunt afspreken.

Alvast bedankt,
Frank

Frank
18-06-2023
laatste reactie: 21-06-2023

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Laat maar...vond zelf al via Facebook enkele groepen.

Ps: overschrijdt NOOIT de stelregel van een 1/2 uur bewegen. Ik heb dit met mijn stomme kop wel gedaan en was zeker 1 uur gaan wielrennen. Niet bloedfanatiek, maar rustig tempo. Letterlijk na 38 minuten voelde ik mij minder worden, maar moest nog terugfietsen. Dat ging op zich goed en dronk daarna na 2 wijntjes met mijn wielrenpartner.

Afijn, nu 3 dagen geleden en ik ben werkelijk compleet gesloopt. Zowel fysiek als mentaal.

Als ik bij de fitness 30 minuten fiets en mijn hartslag onder de 140 bpm houdt, ervaar ik dit niet. M.a.w. ik ga voorlopig niet meer over die grens heen.

Anoniem
18-06-2023
Reageer:
Frank, die regel slaat nergens op, is persoonlijk voor iedereen. Aan het begin was het 10-15min wandelen. In maanden tijd opgebouwd.

Taco
18-06-2023
Reageer:
Ok, prima. Ik citeer puur degene degene die veel ervaring mee hebben. En natuurlijk moet je ergens starten. Na maanden 10 minuten is wel erg bijzonder overigens

Anoniem
18-06-2023
Reageer:
Nee in maanden opgebouwd richting wat het nu is, weer 50% aan het werk en zo'n 60% hersteld. Jij zit veel te veel op de cijfertjes, dat werkt niet. Je moet voelen, voel hoe moe je bent, voel of je gespannen bent en stuur daarop. Regeltjes volgen mij vaste tijden werkt voor geen meter, want als je een terugval hebt en koppig 30 minuten gaan fietsen val je nog verder terug.

Taco
21-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>