Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Spanning die gelijk van 0 naar 100 gaat

Erg veel spanning die gelijk van 0 naar 100 gaat als er al iets gevraagd word. Erg vlug op mijn teentjes getrapt maar ook gelijk het gevoel om mentaal leeg te zijn.
Moeite hebben om me aan te kleden, zelfs douchen vind ik soms al teveel.
Poetsen kan ik nog wel maar word dan alsnog moe in mijn hoofd en wazig, soms duizelig, soms zelfs kortademig door alles wat zo opeenhoopt steeds. Zodra ik eindelijk wat rust heb krijg ik daar angst voor terug omdat ik dan weer hart overslagen krijg, spierpijn, en nog veel meer.
Is dit herkenbaar voor iemand?
Spanning is bijna niet weg te krijgen.. er hoeft maar een klein dingetje te gebeuren en ben alweer daar.

anoniem
03-07-2023
laatste reactie: 04-07-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Zal er even bij vermelden.

Vroeger ben ik zwaar gepest alleen maar omdat ik stil en terug getrokken was.
Mijn vrienden hebben me daardoor laten vallen waardoor mijn wereld nogal ingekrimpt was.
Na mijn 16 jaar kreeg ik een relatie met een leuke jongen, maar kwam volgends andere narcistisch over.
Voelde me ook elke keer leeg als we samen waren, haalde mijn bloed onder de nagels vandaan. En pas na 10 jaar relatie heb ik gezegd, Stop. Het is genoeg geweest. Elke keer met alles werd de vinger naar mij gewezen. Ook al zat ik goed. Ik was de schuldige. En daardoor werd ik een tijdje opgenomen omdat ik gek begon te worden, En uiteindelijk zeide ze dat het niet aan mij lag. Maar ben daardoor heel erg lang in de war geweest van, ja het zal wel aan mij liggen dan. Ik doe tenslotte bijna alles verkeerd. Terwijl ik altijd voor hem heb klaar gestaan, naar hem heb geluisterd, alles voor hem deed. Maar het Was het uiteindelijk niet waard. Door mijn terug getrokkenheid (zo was ik gewoon) werd ik wel vaak als de zwarte schaap bestempeld. En het doet nog steeds pijn. Soms lijk ik een soort van ptss te hebben en word daarna erg agressief. Heb erg veel wantrouwen in andere gekregen, en heb een grote deuk in mijn eigenwaarde opgelopen. Heb een tijdje heel veel gehuild en gestiert omdat mijn lichaam het gewoon niet meer af kon. Nu tegenwoordig zeggen andere dan wel dat ik sterk ben geworden, omdat na wat ik allemaal heb mee moeten maken nog steeds op 2 benen sta. Ja.. je zou es moeten weten. Ben van binnen helemaal kapot en leeg. Kan zelfs geen traantje meer laten vallen want dat kost me teveel moeite..

anoniem
04-07-2023
Reageer:
Heb Het gevoel alsof de hele wereld tegen mij is. Ben trouwens bestempeld met burn out sinds een jaar of 2 geleden. Heb daar oxepram voor gekregen en werkt prima maar ik moet er zelf uit zien te komen. Ik zit vast in de tijd, alles draait maar door en ik blijf stil staan

anoniem
04-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>