Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Cardioloog kon niks vinden

Sinds 3jaar last van hartkloppingen en nog andere vage lichamelijke klachten zoals maaglast, spierpijnen in de benen en vermoeidheid. Al enkele malen op controle geweest bij de cardioloog maar niks te vinden. Nu vermoeden ze burnout.
Zijn er nog mensen die vooral hartklachten ervaren zoals hartkloppingen en hartoverslagen? Deze komen bij mij ook vooral in de ochtend voor
Alvast bedankt!

Anoniem
14-06-2023
laatste reactie: 01-07-2023

3
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja hartkloppingen heb ik ook al een jaar dagelijks. Wel minder heftig dan in t begin, maar bij elk klein stress momentje is dat de eerste klacht die weer opkomt.
Als ik moe/overprikkeld ben krijg ik ze ook.
Hartoverslagen heb ik heel af en toe gehad, maar over het algemeen heb ik die verder niet.

Heel vervelend he.. geen aandacht aan besteden werkt het beste maar dat is ook erg lastig. Sterkte!

Y.
14-06-2023
Reageer:
Ja vreselijk veel last van. Plotseling hoge hartslag en ook aanvallen van overslagen en dat voelt zeer beangstigend.

Anoniem
14-06-2023
Reageer:
Ja, dat begrijp ik, en omdat het zo beangstigend is, neemt het vaak alleen maar toe. Wat misschien helpt, is om te bedenken: mijn lichaam doet wat het moet doen, ook al voelt dit niet fijn. Die hartkloppingen zijn een natuurlijke reactie op stress. Als de cardioloog niks kan vinden, is dat een goed teken. Dan is het dus waarschijnlijk toch “alleen maar” stress (wat ook mega heftig is).

Mij hielp het verder ook om mijn smartwatch af te doen, ik was veel te obsessief bezig met die hartslag in de gaten houden. Dat helpt uiteindelijk niks.
Nog steeds als ik stress heb, meet ik handmatig mijn hartslag. Terwijl ik weet dat het me helemaal niks oplevert.

Wat ook helpt voor mij is om dan juist even rustig wat te bewegen, zodat de hartslag van de beweging een beetje stijgt. Dan de bewegingen rustig afronden en dan gaan de hartkloppingen vaak over.

Heb ook wel eens gelezen dat het eten van een sinaasappel helpt, en moet zeggen dat ik wel het idee heb dat dat mij ook heeft geholpen. Wellicht het proberen waard.

Sterkte en het komt goed! (Cliché maar waar). Het wordt echt minder naarmate je lichaam opknapt.

Y.
15-06-2023
Reageer:
Overigens is het idd bij mij ook het meest ‘s ochtends. Dan is over het algemeen je cortisol niveau het hoogst, omdat het je lichaam aanwakkert om op te staan.

Y.
15-06-2023
Reageer:
Het kan mss ook geen kwaad om je bewust te zijn van de invloed van elektromagnetische velden op onze eigen EM. We lopen langzaamaan in ‘n magnetron rond met z’n allen.
Alle fysieke processen zijn elektromagnetisch. Celmembranen worden EM aangestuurd. Hersenen draaien op elektromagnetisme.
Het kan helpen om al die gadgets wijs te gebruiken, of op z’n minstens te onderzoeken of je ergens gevoelig bent.

Marcel
15-06-2023
Reageer:
Herkenbaar helaas, ook hier alles onderzocht met ECG, hartregistratie en meerdere bloedonderzoeken. Al moet ik wel vermelden dat in de eerste maanden van mijn burnout ik een torenhoge bloeddruk had. Nu is deze weer helemaal goed, maar ik merk na 10 maanden herstellen nog altijd regelmatig hartkloppingen. Wel veel minder intens dan eerst en mijn rusthartslag is ook weer gedaald.
Wat mij heeft geholpen is toch leren omgaan met de angst en juist ook intensief bewegen zodat ik leerde dat mijn hart gewoon goed werkt. Hartklachten etc zijn helaas veelvoorkomende restklachten van een burnout dus daar ben je niet zomaar van af.

Sterkte!

Daniëlle
16-06-2023
Reageer:
@Marcel, goeie ja. G5 vertrouw ik ook niet trouwens.

J.
01-07-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>