Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Al 3 jaar ,van erger, naar kwaad kompleet opgebrand

Hallo hier dan ook mijn verhaal. In de hoop op antwoorden, die mij hopelijk verder helpen. Ik ben radeloos,,hopeloos op zoek naar wat er aan de hand is.om maar gewoon met de deur in huis te vallen, ben ik ongeveer al 3 jaar ,van erger, naar kwaad kompleet opgebrand. De vermoeidheid dus de extreme vermoeidheid, is zo erg ik mijn leven niet meer zie zitten. Kan mij niet meer consenteren, in een gesprek, loop de hele dag voor me uit te dromen, staren. En ben zo moe .dat ik zelfs afspraken, hobby's en dergelijke wel vergeten kan.ondertusen ggz behandeling gehad. En aan de antidepressiva begonnen, esitalopram mag helaas niet helpen. Het is ook het ide van het kastje naar de muur ide. Je wordt er niet begrepen. Op het moment van opstaan uit bed voelt het als een griep, in combinatie met wakker worden en weer omkiepen, dus weer een paar uur verder. Rond om 12 uur sta je dan maar eens op.en ja hoor binnen half uur ben je zo moe en kapot. Je je ogen niet meer open kan houden. In een gesprek moet ik aflijding zoeken. Om vervolgens niet te gaan staren. Ik ben zeer vergeetachtig dat ik binnen 5 min al weer niet weet wat en waar ik alles neer heb geslecht. De dagen om me heen krijg ik niet meer mee. Overmatig piekeren, dat ik denk ik ga er gek van worden. Ik ben zo moe en afgebrand ik er ondertussen wel klaar mee ben.het kost te veel energie om zo verder te gaan. Ik ben gewoon op .zijn er hier mensen die dit aanspreken doet. Aub reactie graag. Ook als u zichzelf hier in herkent. Persoonlijk contact zeer op prijs gesteld. Wie herkent dit .is het een burn-out. Een depressie. Of een angst pieker stoornis. Ik kom heel graag met u in contact. Laat u me weten hoe. Mvg anoniem

Anoniem
11-06-2023
laatste reactie: 12-06-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Het enige wat ik zelf ben gaan realiseren is dat ieders leven gebasseerd is op dezelfde dingen. Familie, gezin, werk, fysieke gezondheid, vrienden, leefomgeving, etc. Als 1 onderdeel wankelt, dan beginnen lichte klachten. Stort een onderdeel in, dan ontstaat er (veel) stress wat kan leiden tot een burnout, maar heb je meerdere onderdelen die ingestort zijn, dan wordt het een zware klus, maar niet onmogelijk.

In mijn geval spelen familie, werk en vriendenkring een rol. Op al die vlakken ben ik gestart met het herstellen. Het sociale leven door af te spreken met vrienden, familie weer actief te benaderen en vooral ook achterhalen wat ik nou écht wilde met mijn leven. Zolang die onderdelen niet hersteld zijn, blijf ik depressief, maar snap nu ook waarom. Ook snapte ik nu (eindelijk) dat vereenzaming door BO een enorme extra belasting is die mensen snel onderschatten.

Deed ik vroeger veel dingen alleen uit noodzaak, nu doe ik bewust alleen nog maar dingen met anderen samen. Ongemerkt levert dit veel energie op, positieve ervaringen en inzicht. Ik merkte ook dat ik juist wilde ouwehoeren tijdens de yoga les en de les zelf mwah vond. Gewoon behoefte aan gesprekken, plezier en gezelligheid.

Maw jij hebt zelf de sleutel en als je die hebt dan moet je pas echt aan de slag. Dus als je weet dat je vereenzaamd, ga dan bewust een praatje aan met mensen. Niet appen, maar bellen, niet de zelfscan gebruiken, maar bij de kassa gaan staan, praatje met de buren (ook al ben je moe). Je bent niet ziek, je zit 'gewoon' niet op de juiste weg en bent nu de bocht.uit gevlogen. Wil je terug naar die weg of ga je door de wildernis naar een weg waarop je wel wilt rijden.

Succes

Anoniem
12-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>