Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Kan me niet voorstellen dat stress/burnout dit met je darmen kan doen

Ik zit nu bijna een jaar in een burnout en bij mij zijn het vooral mijn darmen die voor heel veel overlast zorgen. En als ik zeg overlast dan bedoel ik ook echt doffe ellende. Diarree, darmkrampen, heel raar gevoel in mijn onderbuik dat ik moeilijk kan omschrijven, opgeblazen buik, winderigheid, boeren, soms maagpijn en branderige tong, totaal geen eetlust en droge mond.

Ik ben bang dat het iets anders is, want kan me niet voorstellen dat stress/burnout dit met je darmen kan doen. Zijn er mensen die dit herkennen en die ook zoveel last hebben van hun darmen. Soms op betere dagen heb ik nergens last van en dan opeens uit het niets is het weer ellende. Heb al veel onderzoeken gehad waar niks uitkomt maar wordt er langzaam echt moedeloos van. Heb dagboek bijgehouden van alles wat ik eet maar kan er geen pijl op trekken.

Zou het toch gewoon stress zijn. Wie o wie herkent dit en kan me een beetje geruststellen ? Ik kom met die klachten zo geen stapje verder uit mijn burnout 😢

Gerard
09-06-2023
laatste reactie: 22-06-2023

2
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
De darmen..: verwerking van wat je binnen krijgt of gekregen hebt, Gerard. En dan vooral de emoties, want daar gaat dit over.
Je lichaam drukt uit wat er in je beweegt en heeft bewogen. Maakt je niet teveel zorgen, vertrouwen en overgave is vaak de sleutel.

Groet,

Marcel

Marcel
09-06-2023
Reageer:
Hallo zelf heb ik ook last van mijn maag en darmen. Het hoef niet altijd iets te maken te hebben met een depressie. Of bo. Misschien eens naar huisarts gaan.bij mij was het een slingerige darm.nu ben ik geen arts. Maar buiten mijn depressie. Of bo was dat voor mij het probleem. Nu is iedereen anders, maar bij mij ook buikpijn. Diaree, darmkrapen enz.zo vlug ik ook maar wat eet met kruiden,of iets te veel wat vet is begint het feestje weer.ik hoop je hier wat aan heb mvg anoniem

Anoniem
11-06-2023
Reageer:
Hi Gerard, wat jij omschrijft heb ik 25 jaar gehad. Na talloze onderzoeken kwam er niets uit. Zelfs toen ik allergievrije babyvoeding at, reageerde ik nog.... 'gewoon' pure stress. Maak je dus geen zorgen over je fysiek. Het is puur mentaal. Ergens zit een blokkade en/of een intens verlangen om iets anders te doen met je leven. Wat dan? Is vaak de vraag die je dan stelt, maar het antwoord heb jezelf. Ga terug naar toen je jong was en kijk naar wat je studeerde. Kijk ook welke baan je het meeste aansprak en waarom? Vaak bepaalt je cv jouw toekomst, terwijl je het eigenlijk anders had willen zien. Op die manier drijf je steeds verder af van wat je zelf wilt. Dit kan carrière en/of prive zijn.

Je BO is het signaal dat je vastloopt en niet meer verder kan. Kijk dus niet naar de symptomen, maar naar de oplossing. Altijd koken leuk gevonden? Waarom word je geen kok? Altijd graag in de natuur? Waarom niet iets in die richting? Gek op sporten? Misschien kan je een beroep daarmee koppelen. Vind je kinderen leuk? Zoek iets in de richting. Etc.etc. Ook prive issues kunnen je die stress geven, dus besef dat er mogelijk meer werk aan de winkel is. Succes

Anoniem
12-06-2023
Reageer:
Zeker herkenbaar, bij mij een week geduurd diarree (licht). Mn darmen haalden weinig uit waardoor ik binnen 1 week 4kg in gewicht afviel. Verminderde eetlust, ging fries roggebrood eten, ORS drinken met kamille thee. En veel voeding (groente/fruit) met veel vezels. Geen koffie/limonade/zoetigheden. Veel water/ORS en kamille thee. Na 1 week was diarree over en normale ontlasting.

Richard
22-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>