Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Enorme eenzaamheid tijdens en na je dieptepunt

Volgens mij zijn er zeer veel recente berichten verwijderd?

Wat ik nog even kwijt wilde is dat een onderschat effect van burnout is door de buitenwereld, de enorme eenzaamheid is die je gaat ervaren tijdens en na je dieptepunt.
. Ik zit op het punt dat ik meer kan en wil doen, maar ervaar nu pas hoe enorm de hele periode mij vereenzaamd heeft. Met dit mooie weer zijn mijn kinderen continue met vrienden op stap en werkt mijn vriendin 4 dagen in de week en heeft ook haar eigen afspraken.met vriendinnen. Het is bijzonder pittig om de draad weer op te pakken als je langzaam uit je burnout wilt komen. Ik ben nu veel oude bekenden aan het benaderen voor een afspraak, maar merk dat dit best lastig is,.omdat ik niet weet of wanneer de batterij op is.

Gisteren had ik veel energie en wilde van alles, maar toen pas voelde ik het resultaat van maandenlange isolatie. Er was niemand om eventjes mee af te spreken. Iedereen was aan het werk en s'avonds kak ik in.

Iemand een advies?

Frank
06-06-2023
laatste reactie: 06-06-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik stap vandaag voor de 2de maal een "bruine kroeg" binnen. Het type waar een handvol mensen de hele dag aan de toog zitten.
Ik ben nooit een caféganger geweest maar hier praten mensen wel, wie je ook bent. (ik denk dat velen hier zelf eenzamen zijn).
Als je zoiets in de buurt hebt kan je dit eens proberen, dan kan je ook op ieder moment terug vertrekken zonder verantwoording af te leggen.
Of misschien geeft het je ideëen om "out of the box" te denken.

Anoniem
06-06-2023
Reageer:
Ja, lijkt zo dat berichten weggaan. Alleen ze worden geplaatst op een andere plek. Verder naar boven.
Heel vervelend, want op sommige vragen worden daardoor geen antwoord gegeven.

Wat ik doe om niet te vereenzamen is, ver van te voren korte afspraken plannen. Alles op voorbehoud. Dus het lukt niet; afzeggen. Lukt het wel, gaan.
En als je iets wat verder in voren plant, kun je soms je energie op opsparen voor het moment. En je hebt iets om naar uit te kijken.

Madeliefje
06-06-2023
Reageer:
Bedankt voor de tips. Daar heb ik echt wat aan. Ik had net een korte ontmoeting met een (trouwe) vriend en ik merk direct dat ik die positieve energie voel.

Even een biertje pakken vind ik ook een slimme truuk, alleen wil ik voorkomen dat als ik mij relaxt voel, dat ik dan telkens denk...komt vast door de alcohol 😁

Het idiote is dat door de enorme klap die je hebt gekregen met een BO en de rare emoties etc. je zelfvertrouwen ook tot het minimum is gedaald. Vaak ben ik in gesprek met iemand, weet dat ik 'gewoon' sterk en relaxed overkom en altijd een makkelijker prater was, maar op een of andere manier blijf je onzeker. Luisteren vind ik lastiger dan zelf praten. Wellicht heeft dat iets met concentratie te maken.


Anoniem
06-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>