Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Even een kleine crisis situatie

Beste lotgenoten,

Hier even een kleine crisis situatie. Ik zit nu anderhalf jaar in een burn out. Het ging eigenlijk wel de goede kant op, maar helaas een flinke terugval gekregen.

Nou woon ik samen met mijn vriendin en dochter. Mijn vriendin heeft het erg zwaar en trekt het eigenlijk ook niet meer. De kans bestaat dat ik het huis uit moet aangezien het haar huis is. Nou zit ik dus zelf midden in mijn terugval, weinig energie, rondjes wandelen is al zwaar, huishouden gaat niet. Ik weet eerlijk gezegd niet wat ik moet doen als ik dakloos wordt terwijl ik zo laag in energie zit.

Nou is het ook nog zo dat ik beiden ouders verloren ben een aantal jaren geleden, dus echt terug naar huis gaat niet zeg maar.

Heeft er iemand ervaring mee of tips?

Ik hoor het graag.

Groetjes P

Patrick
04-06-2023
laatste reactie: 04-06-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
De enige tip die misschien kan werken is dat je ervoor zorgt dat je vriendin ontlast wordt.

Je kunt kosteloos hulp vragen bij je gemeente. Zij kunnen ervoor zorgen dat je huishoudelijke hulp krijgt. Zo iemand helpt dan met de dagelijkse dingen, zodat de situatie weer dragelijk wordt. Kijk ook of je de boodschappen online kunt bestellen en laten bezorgen, ook dat scheelt een hoop extra werk voor je vriendin.

Kortom, maak een lijstje met wat ze teveel vindt en probeer daar oplossingen voor te vinden.

Alle beetjes helpen.

Anoniem
04-06-2023
Reageer:
En nog even een ding.. Als een straatje uitwandelen no steeds pittig is, dan maak je duidelijk geen progressie. Je moet je grenzen proberen steeds iets verder te leggen. Pittig in het begin, maar je gaat merken dat je leefgebied steeds groter wordt. Ik ga altijd op de fiets en houdt hem dicht bij mij, zodat ik weet dat ik snel terug.kan als ik wil. Nu merk ik dat ik onbewust de fiets laat staan en ergens ga wandelen. Niet ver, maar wel weer een extra doorbraak. Dit sterkt je zelfvertrouwen. Ik was net naar een terrasje aan het water geweest met mijn vriendin. Ik weet inmiddels dat als ik zelf ga dat dit redelijk goed gaat, maar met haar samen is het pittiger. Waarom? Je kunt dan niet direct terug als je wilt. Volstrekt logisch en verklaarbaar, maar daar moet je niet naar luisteren.en zeker niet aan toegeven Kortom, exact dezelfde plek waar ik gisteren nog zelf was, was ineens veel pittiger met haar erbij. Zij deed een 1/2 uur over 1 biertje...tergend langzaam. Ik neem dan bewust mijn zwembroek mee om 'even te gaan zwemmen', terwijl het puur het afblazen van spanning is. Werkt voor mij prima. Beweging zet je lichaam in beweging en zorgt voor het wegvloeien van spanning. Zij vindt het geen probleem en vindt het leuk dat we er even uit zijn. Je moet echt gaan leren balanceren en uitrekken van je mogelijkheden en er zeker niet in blijven hangen. Nogmaals, het is allemaal logisch wat je voelt, maar het is onlogisch wat je denkt. Dit komt omdat je een flinke knauw hebt gehad. Dit zit ik je systeem en moet je afleren. Er is geen gevaar, je hoeft helemaal niet snel terug naar je grot. Je moet je systeem weer leren dat het allemaal goed en veilig is. Dat is precies waar je nou nog steeds mee knokt. Dus besef dat je dit zelf kunt oplossen door opnieuw te leren. Kleine stapjes, maar met groot resultaat. Ik ben er zeker nog niet, maar heb wel weer een voldaan gevoel. Zij blij, ik blij. Praten met een psycholoog helpt, maar zelf doen nog veel meer.

Anoniem
04-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>