Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Hoe met grenzen omgaan

Grenzen bewaken:

Ik zou willen weten hoe jullie met alles omgaan. Ik wil te snel, ben te snel positief en val dus telkens in hetzelfde gat, wat ik achteraf had kunnen voorspellen.

Van binnen zitten word ik helemaal kriegel en sporten heb ik maar weer gestopt. Dus wat voor kleine dingetjes doen jullie buitenshuis?

Wel begin ik steeds meer in te zien wat ik voortaan zou moeten gaan doen qua levensinvulling, maar dit werkt ook weer enthousiasmerend. Alsof je het ei gevonden hebt en gelijk wilt gaan rennen.

Burnout sucks...

Frank
02-06-2023
laatste reactie: 02-06-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Waar ik het meest van baal is dat ik zo godvergeten eigenwijs ben. Mijn collega die ooit lang burnout was geweest en nu weer helemaal goed in zijn vel zit, zei telkens tegen mij als antwoord op mijn vragen... het enige wat je moet doen is veel rusten en slapen als het kan. Verder deed hij hooguit een ommetje en had gesprekken met een therapeut. Hij is er dus helemaal uit gekomen, werkt weer fulltime en heeft zijn leven op de rit. Het grote verschil tussen hem en mij is dat hij totaal niet sportief was en is, en ik juist graag sport.

Maar ja, ik ben er nu wel van overtuigd dat letterlijk 2 dingen op de dag echt voorlopig max zijn en een middagdutje essentieel is.

Anoniem
02-06-2023
Reageer:
Wat zijn je lichamelijke klachten? Als je te veel doet of hebt gedaan?

Anoniem
02-06-2023
Reageer:
Fysiek is het vooral spanning. Niet zo zeer vermoeidheid.

Ik heb net mijn eerst wandelcoachsessie gehad van iemand van Liberi. Dat beviel mij ongelooflijk goed. Mijn ademhaling weer gemeten. Ik zat op 19 keer per minuut en na wat verder gewandeld te hebben en wat tips zat ik ineens op 4!

Juist doordat ademhaling essentieel is voor het tot rust komen, is dit een zeer belangrijk onderdeel. Rustig door de neus inademen, heel even vast houden en dan heel langzaam door de mond naar buiten (niet door de neus).. je hele gestel reageert op een rustige ademhaling en voldoende zuurstof.

Afijn, weer wat geleerd. Jammer dat veel info zo versnipperd is.

In mijn geval moet ik juist dagelijks 30 minuten bewegen (tussen 125 en 140 bpm) en sauna daarna nemen, zodat je lichaam van inspanning weer naar ontspanning gaat.

Anoniem
02-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>