Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Re-integratie valt me nog zwaar

Ten eerste blij met dit forum vooral de herkenning.
Zit nu 15 maanden in Burn-out, door persoonlijke stijl hier in terecht gekomen en is begonnen met de overgang. Slecht slapen, jezelf kwijt zijn etc. Heel wat lichamelijke klachten die ondertussen de revue gepasseerd zijn. Hulp kwam uiterst traag op gang en heb ook gemerkt dat je zelf moet puzzelen met alle psychologische inzichten. Ze zetten je lang niet altijd aan tot goede keuzes. Ik ben letterlijk teveel in beweging gezet. Focus op balans in ontspanning en spanning was veel belangrijker geweest. Ik was continu aan de loop in huis en buiten, want bij angsten moest ik in beweging. Maar goed elke burn-out is anders. Zelf heb ik heel veel last van m’n spieren, voeten stijf, zere benen, rug en nek. Zijn er mensen die dit ook dagelijks hebben?
De paniek is er bij mij inmiddels uit. En slapen gaat iets beter sinds kort. Maar re-integratie valt me nog zwaar, daarom psychosomatische therapie gaan volgen. Weet gewoon niet wat m’n grenzen zijn. Ik sta voor groepen, heb ook daardoor ook het gevoel er moeten zijn op een krachtige manier maar ben alleen maar bezig met de gedachte of het me gaat lukken. Dus me geven en inleven in de mens voor me is gewoon nog teveel. Dit accepteren is ook lastig, ik was namelijk zo anders. Ik hoor graag van anderen hun ervaringen over die spierproblemen en wat er tegen doen.

Eef
31-05-2023
laatste reactie: 01-06-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Het klinkt alsof je re-integratie topdown verloopt in plaats van op geleide van klachten en je gevoel. Heb je wel aangepast werk of zou je de stapjes iets kleiner kunnen maken zodat elke stap goed voelt (en je zelfvertrouwen weer groeit) alvorens je een volgende stap zet? Ik sta ook voor groepen en bij mij speelt beginnende overgang ook een rol. Toen ik eenmaal weer in rust kon ontspannen ben ik langzaam gaan opbouwen, ook in werk. Maar dat begon met administratieve dingen, toen telefonisch weer wat clientcontact, daarna ook online en toen pas weer face tot face. Voor de groep staan lijkt me een van de laatste stappen (het gevoel dat je er echt moet staan idd snap ik helemaal). Laat je niet leiden door anderen maar luister goed naar je gevoel. Enkel doen wat goed voelt is zo belangrijk in deze fase. En uiteindelijk is dat ook voor je werkgever belangrijk anders duurt het alleen maar langer.
Als je nu pas beter slaapt, heb je lang ingeteerd. Ik denk persoonlijk dat herstel pas echt inzet wanneer je weer goed kunt slapen en weer echt kunt ontspannen (met momenten iig), -dus ook lichamelijk/spieren- en daarna ga je pas weer veerkracht opbouwen en neemt stressbestendigheid weer toe (zoals het aankunnen om iets spannends te doen, voor een groep staan, clienten te woord staan, prive weer meer aankunnen etc). Bij mij duurde dit ruim een jaar. Ben ook bij de gynaecoloog geweest en die schreef bio-identieke progesteron voor. Ik vind het laatig te zeggen wat het doet (en wat waardoor komt) maar ik slaap er goed/beter op en ben er wat kalmer door geworden geloof ik. Misschien een idee die er ook in te betrekken. Als je hormonale systeem op hol is, is dat ook erg ontregelend. Succes!

M.
01-06-2023
Reageer:
Heel erg bedankt voor je reactie. Ik ga je suggesties overwegen en kijken hoe ik dit kan gaan toepassen. Enkel doen wat goed voelt is nog lastig te onderscheiden. Er zijn zoveel dubbele signalen in je hoofd en lijf. Elke avond denk ik, ach morgen is het misschien anders. Maar is vooralsnog een desillusie. Probeer me af te leiden, maar m’n hobby’s zijn momenteel onvindbaar. Altijd gedacht dat ik me nooit zou vervelen als ik thuis zou zijn, verveel me rot, naast huishouden en wandeling. Dus blij dat ik weer een beetje mee kan doen aan het gewone leven en op m’n werk ben. Ik ga kijken wat ik kan vereenvoudigen, misschien iets later onder de mensen komen zodat wanneer mijn les begint ik niet teveel interactie heb vooraf. Ik ga wat dingen uitproberen, dankjwel

Eef
01-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>