Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Sinds februari thuis met n burnout

Ik ben sinds februari thuis met n burnout. Op het werk lukte het mij niet meer om mijn rol goed in te vullen en daardoor niet meer naar mijn zin. Doodmoe was ik. Zeker n jaar geen sociale contacten gehad, alleen gewerkt. In oktober ging het echt niet meer en op een dag in februari kon ik niet meer uit bed.
Nu heb ik nog wel lichamelijke klachten, energie is beter. Kan weer wat sociale activiteiten doen.
Van de week een koffie afspraak op mijn werk gehad, dit gaf vooraf en achteraf zoveel stress. Ik liep de deur uit en voelde weer als een half jaar geleden.
Werkgever en bedrijfsarts spreken over langzaam reïntegratie. Zal dit te snel zijn of juist goed? Na al die maanden nog steeds niet het gevoel dat ik iets geleerd heb of tools om te voorkomen. Heb wel AD en een psycholoog. Zo frustrerend dat je niet meer op jezelf en je lijf kan vertrouwen.

Anoniem
06-06-2023
laatste reactie: 20-06-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat vervelend wat er met je gebeurd is en ervaren hebt.

Ik zou mijzelf wel een aantal dingen afvragen.
1. Wil je eigenlijk wel terug?
2. Speelt er alleen op je werk iets of ook prive?
3. Wil je niet iets heel anders gaan doen in je leven? Ik sprak gisteren nog een zweminstructrice die jarenlang bij een bank werkte. Sinds haar overstap voelde zij zich beter dan ooit. Ik ga zelf ook zo'n overstap doen.

Succes!

Anoniem
07-06-2023
Reageer:
Dank voor je reactie. Ik zou wel graag iets anders doen. Ik ben wel hoofdkostwinner en ben bang dat we de lasten dan niet meer kunnen dragen. Teruggaan zal zwaar zijn, maar om te reintegreren misschien wel verstandig. Iedereen raadt mij af om nu naar vacatures te kijken.

Anoniem
07-06-2023
Reageer:
Geeft het spanning als je beIg bent net de toekomst en keuzes daarin? Het is wel riskant om op te zeggen wanneer je nog niet voldoende hersteld bent, het risico ligt dan immers volledig bij jou. Ik heb ervoor gekozen eerst te re-integreren (ben er weer bijna gelukkig, laatste atukje nog) en dan rustig rond te kijken. Een tijdje terug had ik heel erg het gevoel dat ik een keuze ‘moest’ maken en daarmee heb ik mezelf onnodig druk opgelegd. Mijn baas wilde ook liever van me af (niks persoonlijks maar een zieke werknemer is natuurlijk nooit fijn voor de cijfers, daar ging het haar enkel om). Ben nu blij dat ik toch gebleven ben en de rust heb teruggevonden. Ben wel elders in het bedrijf gaan reïntegreren overigens. Erg lastig dit soort vragen he… Succes!

Anoniem
20-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>