Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Forse oogklachten

Forse oogklachten

Wie herkent forse oogklachten bij een burnout?
Mijn BO begon 1 jaar geleden met forse ooglachten en deze oogklachten heb ik nog steeds. Dit belemmerd mij enorm. Ik kan vrijwel niks door mijn oogklachten.

Klachten:
Branderig pijnlijke ogen
Vermoeid gevoel in ogen
Wanneer ik mijn ogen sluit zie ik mijn gezichtsveld trillen en voel ik mijn ogen ook trillen, dit is ook te zien aan de buitenkant. Slapen lukt hierdoor ook niet.
In het begin van mijn burnout schoten mijn ogen alle kanten op wanneer ik ze sloot en zag ik tig patronen en lichtflitsen voorbij schieten. Dit hield aan totdat ik mijn ogen opende.. op sommige dagen heb ik dit nog. Slapen is hierdoor een drama.. kan dus niet voldoende herstellen.
Erg gevoelig voor licht/schermen. Ik kan bijvoorbeeld nu na 1 jaar nog steeds geen tv kijken. Dit verhaal typen op mijn mobiel is al een hele uitdaging.
Ik ervaar een druk gevoel rondom en in mijn ogen waarbij ik vanuit mijn ogen duizelig raak..


Wie herkent dit ij een burnout? Ik ben nu toch een beetje bang dat mijn oogklachten een andere oorzaak hebben.
Ik ben al naar een oogarts/opticien geweest. Deze zagen niks bijzonders.
Ook heb ik al heel wat oogdruppels geprobeerd maar helaas zonder resultaat.

Overige klachten zijn oorsuizen drukgevoel hoofd/schedel/oren, overgevoelig voor licht en geluid, spiertrekkingen, vermoeidheid uitputtend gevoel, hoofdpijn, misselijkheid, duizeligheid (licht in het hoofd of visuele duizeligheid).

Anso
24-05-2023
laatste reactie: 08-12-2023

6
11
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Ariso,

Dit herken ik (totaal) niet. Wel ervaart iedereen uiteenlopende klachten die allemaal met het zenuwstelsel te maken hebben. Als je googled op zenuwstelsel en ogen, dan zie je dat er verbanden zijn. Het zou mij dus niets verbazen dat de reactie die jij ervaart hiermee verbonden is. Bij mij beginnen vanaf de ochtend verschillende spiergroepen in mijn gezicht te trillen, ook dit heeft alles met het zenuwstelsel te maken.


Anoniem
25-05-2023
Reageer:
Ik heb niet alles gehad maar hoort wel bij een ernstige burnout. Dat je na 1 jaar nog steeds geen TV kan kijken is wel extreem, dat kon ik na een aantal maanden mondjesmaat wel weer, zodra de angst een beetje wegzakte. Eet je genoeg? Neem eens wat himalyan zout in water 2x per dag en magnesium in de ochtend en avond (tauraat). Succes.

Taco
25-05-2023
Reageer:
Toevallig vandaag heb ik er ook last van. Druk achter ogen. Trillende oogleden. Vermoeide ogen.
Voor mij een teken dat ik rustig aan moet doen. Heb namelijk niet zo lekker geslapen.

Concentreer je niet teveel op de klachten. Het hoort erbij. Je lichaam probeert te herstellen. Maak je je veel zorgen over de klachten? Je klinkt wat in paniek. Dat is ook niet helpend voor het herstel.

Madeliefje
25-05-2023
Reageer:
Dank voor jullie reacties! Ik weet wel dat ik jaren ben doorgegaan terwijl ik al uitgeput was door meerdere chronische ziektes met dagelijks pijn &vermoeidheid. Ook op het werk en in huis met 2 kleintjes.. in november viel ik in een diep gat met heel veel lichamelijke klachten waaronder de oogklachten (begon met oogklachten). Veel klachten zijn inmiddels iets minder maar mijn diverse oogklachten dat blijft nog flink aanhouden. Dit maakt mij dan weer angstig dat het toch iets anders kan zijn.

Anso
26-05-2023
Reageer:
Heb je niet ook veel nekspanning? Ik heb ook veel last van mijn ogen .. bij mij is er ook dagelijks een te hoge spanning rond me nek schouders hals kaken ogen .. de duizeligheid heb ik als.ik rechtop tv kijk .. of na drukke plekken ga of te veel ben aan t doen. Vorig jaar was et erger.. zit er nu 22 maanden in. En tv kijken zorgt nogal voor dat mijn systeem zich aanspant daarom kijk ik alleen in de avond tv.

Anoniem
03-06-2023
Reageer:
Ik herken alles. Loop al 3 jaar zo rond. Gelukkig nu ook af en toe wat betere dagen.

Anoniem
18-06-2023
Reageer:
Ik herken vooral de vermoeide ogen en ik heb ook last van druk en steken in mijn ogen sinds mijn burn out. Ik droeg en draag geen bril maar kreeg ineens last van wazig zien en bij het volgen van een plotselinge beweging werd ik helemaal niet goed. Toen ik opkeek van mijn dashboard in de auto was alles voor misschien maar een seconde ineens wazig maar het was genoeg om mij een paniek aanval te bezorgen (levensgevaarlijk)

Een jaarlang tripjes naar de oogarts leverde natuurlijk niks op behalve paniekaanvallen in de onderzoeksstoel. Zet maar een bril op zeiden ze toen. Waardoor ik vervolgens meerdere keren ben flauwgevallen. Geen symptomen die een oogarts kent dus ze wuiven het weg ookal zit jij met knallende pijn, huilend in tegen over ze.

Door een burn out raken ook de spieren in je ogen gestresst en verkrampt. Een bril opzetten zorgt ervoor dat je ogen op een onnatuurlijke manier moeten kijken en dat zorgt alleen maar voor mwer stress op je ogen. Ik heb onderzoek gedaan op internet en kwam erachter dat vitamine A het herstel proces van je ogen kan helpen. Ik heb dit met mijn mesoloog besproken en die heeft mij toen kabeljauwlevertraan aanbevolen waar vitamine A in zit en wat je lichaam goed opneemt. Dit heeft mij enorm geholpen en na de eerste week voelde ik al verlichting in mijn oogklachten. Let wel op met vitamine A omdat het wel gevaarlijk kan zijn voor mensen met hartklachten of aandoeningen. Misschien (sowieso) verstandig dit te bespreken met iemand die er verstand van heeft voordat je zomaar vitamine bij slikt

Ik slik dit nu 4 maanden en merk al wat meer rust in mijn ogen. Ik kan nog steeds niet lang achter de computer werken en volg ook de regel van 15/20 minuten scherm en dan even weglopen. Ik doe ook nog vaak palmeren of een doek over mijn hoofd waardoor alles donker is en dan even 15min zo liggen om mijn ogen even de rust te geven. Ik hoop dat je hier misschien iets mee kan. Sterkte!

Anoniem
04-07-2023
Reageer:
Hoi! De oogklachten herken ik! Ben ook erg overbelast de afgelopen jaren door perfectionistisch te zijn als moeder en op het werk. Tijdens stressvolle periode in december 6 jaar geleden ineens extreem lichtgevoelige ogen gekregen met extreem wazig zien. Mijn ogen haakten zowat af. Nooit klachten daarvoor gehad. Met zonnenbril in de woonkamer en in de auto. Lampen en zelfs stoplichten deden pijn aan mijn ogen. Kon op het werk niet meer naar computerschermen kijken, licht van mobieltje alleen laag zetten. Werd misselijk van scrollen op mobieltje. Pijn aan mijn ogen, vlekjes voor de ogen.
Wist niet wat er was. Huisarts, oogarts, niemand wist waardoor het kwam.
Tip van iemand gekregen om naar Oogbalans in Berlicum te gaan.
Door de stress waren mijn oogspieren verkrampt en hoe meer ik onder stress probeerde te kijken hoe erger het werd. Ik kreeg oogoefeningen om de ogen te ontspannen.
En het werkte, 8 weken later waren mijn klachten 70% verbeterd! Het kost wat, maar ik was wanhopig. En heel blij dat het geholpen heeft.
Helaas niet meer volledig hersteld, maar hier kan ik mee leven!
Wie weet is het ook iets voor jou!

Caroline
06-07-2023
Reageer:
Ik snap precies wat u bedoelt.
Heb hetzelfde en kan u alleen maar medeleven betuigen,
Ik snap je volkomen!
Vrgr steven.

Steven
15-10-2023
Reageer:
Ooooh wat je schrijft is zo herkenbaar. Sowieso alles wat hierboven beschreven staat. Maar ook het vicieuze cirkeltje van angst en paniek omdat ze zicht zo belemmerd wordt door de druk achter de ogen en constant trillende oogleden. De huisarts raadde een oogmeting aan maar ik weet gewoon dat het te maken heeft met een ontregeld zenuwstelsel ten gevolge van overspanning en eventuele bijnieruitputting.
Soms heb ik betere dagen en dan hoop ik er vanaf te zijn maar dan ineens is het er weer en word ik bang. Zeker omdat mijn rechteroog ‘pijnlijker’ en waziger is dan het andere oog waardoor ik gelijk paniekgedachten heb dat er iets achter dat ook drukt. Maar als ik me beter voel na een goede nacht heb ik veel minder last….pfffff om gek van te worden. Sterkte iedereen!

Elisabeth
29-11-2023
Reageer:
Dit klinkt als visuele burnout. Ik heb t ook momenteel. Bel het oogzorg centrum Zwolle en vraag naar de lijst met neuro visueel therapeuten. Zij kunnen je een lijst geven om te kijken of er iets bij je in de buurt zit.
Waarschijnlijk zijn jouw ogen door je burnout uit balans en daardoor ontstaan deze klachten. Door de klachten blijf je ook doodmoe.
Zou zeker je ogen laten checken door een functioneel orthoptist die kan kijken hoe lang je ogen iets vol kunnen houden. Zij kunnen je ook oefeningen meegeven om te herstellen.

Succes

Grietje
08-12-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>