Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Sinds kort zit ik in een EMDR traject

Sinds kort zit ik in een EMDR traject. Ik denk dat het aan het werken is. Het geeft me zo nu en dan meer lucht en licht in het leven. Anderzijds brengt het de engste flashbacks met zich mee en donkerste momenten. Soms is het ondraaglijk die pijn en het verdriet. Maar ik zal erdoorheen moeten en denk dat dat bij het traject hoort. Mijn therapeute zegt dat ik het goed doe.
Ik heb hiervoor ook al eens aan mijn trauma gewerkt doormiddel van exposure therapie. Dat werkte niet goed genoeg, dus nu maar deze vorm, ook al is het doodeng.

Wat ik ook merk is dat ik meer over vroeger na ga denken, sinds ik zo erg in mijn trauma duik. Ik snap gewoon niet waarom ik daar zo weinig van weet. Ben bang dat ik onbewuste trauma’s heb weggeduwd, dat zeggen ze vaak als je je niks van je jeugd kan herinneren.

EMDR
16-05-2023
laatste reactie: 04-09-2023

1
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi , ik las jouw verhaal , en ik herkende mezelf er helemaal in.
Ook ik zit op het moment in een EMDR traject .Ik weet pas sinds 2005 dat ik ASS PDD NOS heb .Ik was toen 40 + .Deels vielen veel dingen op hun plek ( de bekende auti symptomen) maar ik vind het wel donders moeilijk te accepteren.
Daarbij heb ik veel last van "oud zeer "wat mijn symptomen alleen maar erger maakt , en mij een enorm minderwaardigheidsgevoel geeft. Daar ben ik de hele zomer mee aan het werk , en het gaat wel wat beter , maar ik ben er nog niet . Het steunt mij te weten dat er meer mensen zijn die dit doormaken , en ik wil graag van gedachten wisselen daarover. Ik hoop meer van je te horen , en ik zal reageren groeten , toos

toos
04-09-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>