Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik vind dit heel vreemd

Herkent ook iemand dit: smorgens als ik mijn ogen open doe meteen in de stress en hevig zweten (vooral aan mijn voeten) dan tot +- 17u gene mens meer zijn, immens moe en niet tegen prikkels kunnen. Vanaf 17u top fit, niet meer moe, veel energie en zeer goede stemming. Ik vind dit heel vreemd, nog herkenbaar voor iemand?

Ethias
15-05-2023
laatste reactie: 24-05-2023

2
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja hoor, vanaf 4u 's morgens begint je lichaam cortisol aan te maken (stress hormoon) waardoor je 's ochtends dus (uitvergroot in BO) in actiestand staat. Doorheen de dag verminderd dit

J
15-05-2023
Reageer:
Wat doe je in de ochtend? Het is wel herkenbaar ik heb in de ochtend meer last van spierspanningen en tintelend gevoel en inderdaad niet tv kunnen kijken enz.. nadat ik ga wandelen half 1 . Voel ik me beter als ik terug kom. En langzaam door de dag heen ook. Maar wel oppassen dat ik niet over mijn grenzen ga

Anoniem
16-05-2023
Reageer:
In de ochtend doe ik niks speciaals, begin wel gelijk met piekeren. Ben onlangs ook wel vader geworden van 2 dochters 1 en 3 jaar. Dit kan natuurlijk ook wel de stress bevorderen.

Ethias
16-05-2023
Reageer:
Ik weet dat het moeilijk is om niet te piekeren, vooral als je je zo voelt. Maar geloof me je moet proberen ook je hersenen rust te geven want anders sta je alsnog aan en is je lichaam nog steeds in de stress stand ons brein snapt niet wanneer er echt gevaar is of wanneer we ons mentaal zijn aan t ergeren. Probeer meditatie over hoe je lichaam werkt dat helpt mij enorm om te ontspannen en alles los te laten. Ademhalingsoefeningen van wim hof. Of tegen stress. En natuurlijk naar buiten in de natuur doet echt wonderen. Ik weet dat het een moeilijke tijd is. Ik zit er al 2 jaar in. Zorg dat je genoeg steun krijgt om je heen en natuurlijk genieten van wat er op het moment is en niet denken aan wat er was en wat nog moet komen. Je leeft nu. En zo word je ook langzaam aan weer beter.

Anoniem
16-05-2023
Reageer:
Ja herkenbaar, ik ben ‘s ochtends ook altijd onrustig, na de lunch ook weer even en eind vd middag altijd doodmoe. Na t avondeten altijd het meest fit ook. Kom dan soms ook niet in slaap ondanks de vermoeidheid. Bij mij is dit patroon al maanden aan de gang, kan er echt de klok op gelijk zetten. De spanningsklachten zijn wel veel verminderd het afgelopen half jaar.

Ik lees hierboven als tip de Wim Hof ademhalingstechniek, ik wil daar toch even op inhaken: heb dit laatst geprobeerd en dat resulteerde in een paniekaanval. Nou is dat natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar als je kampt met chronisch hyperventileren (ofwel verkeerd ademhalen) zou ik die methode niet direct aanraden.

Y.
16-05-2023
Reageer:
Het nare gevoel bij het ontwaken, heb ik nog altijd, ook al zijn de rest van mijn klachten inmiddels (na een jaar) bijna weg. Het is eigenlijk de enige klacht waar ik dus nog niet vanaf kom. In het begin had ik ook dat de ochtende het zwaarst waren, na de middag ging het iets beter en ‘s avonds nog wat beter. Maar nooit zo extreem als jij omschrijft qua energie in de avond. Ik probeerde overdag altijd veel te bewegen en veel buiten te zijn en daardoor was ik aan het eind vd dag ook wel moe en viel gaandeweg ook weer makkelijker in slaap.
Zodra ik opsta ben ik inmiddels dat nare en gespannen gevoel gelukkig bijna helemaal kwijt dus ik heb er niet veel laat meer van. Maar irritant blijft het wel. Het is alsof mijn rationele brein dan nog niet helemaal werkt en dan zie ik alles heel ‘zwart’, zodra ik echt wakker ben kan ik weer helder denken. Een collega die eerder in een burnout zat zei pas dat zij dit nu nog altijd heeft. Gek he… Cortisol zal idd een rol spelen. Maar als je verder bent in het proces neemt de spanning echt af, alleen frustrerend dat het veel tijd kost he.. En lastig met 2 kleintjes. Blijf bewegen en veel ontspanning zoeken, 2 hoofdzaken (naast voeding) en heb geduld, het komt goed!

M.
24-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>