Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Overprikkeling

Ik heb voornamelijk de overprikkeling op de voorgrond. Naar drukke plekken gaan enorm duizelig worden. En gespannen nek hals kaken ogen gevoelnverlam te raken in de benen enorme hoofdpijn gehad van maar 45 min 3 winkels afgaan in de stad. Zit er 2 jaar in. Herkenbaar?

Anoniem
13-05-2023
laatste reactie: 17-05-2023

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Yes! Herkenbaar. Wel is het nu een stuk beter dan een paar maanden geleden. Merk je ook dat je klachten minder worden in de loop van de tijd? Doe je ook preventie maatregelen om te voorkomen dat je lichaam zo blokkeert? Of dat je zegt, een kwartiertje winkelen.. Want volgens je lichaam is het te veel..

Madeliefje
15-05-2023
Reageer:
Ja de klachten worden wel beter, ik ga meestal rond 11uur na de winkel en dan zorg ik ervoor dat ik niet langer dan 30min of 45 min daar ben. Want dan worden de klachten erger. Maar heb eigenlijk iemand nodig die me begeleid met mijn belastbaarheid

Anoniem
16-05-2023
Reageer:
Dit is heel herkenbaar, de ene keer kan ik rustig een middagje winkelen aangezien het al wat beter met me gaat qua spanning, wel ben ik bijna elke dag duizelig echt dat deinende gevoel zegmaar. Maar de andere keer ervaar ik soms na 1 winkel al duizeligheid en hoofdpijn. En wanneer ik naar buiten loop dan word het nog erger door de heldere scherpe lucht, dan zie ik allemaal zwarte stipjes en begin ik wazig te zien. (Ogen getest en die zijn 0 dus echt perfect zei de oogarts, ik begon namelijk aan mn ogen te twijfelen) Mij helpt het heel erg om mijn zonnebril buiten te dragen met redelijk donkere glazen. Hierdoor dempt de felle scherpe lucht en ben ik minder overprikkeld. Soms draag ik hem ook wanneer de zon niet schijnt (maar de lucht wel scherp is) mensen kijken je soms aan of vragen waarom ik mijn zonnebril draag, ik schaam me dan soms wel en dat is lastig omdat je schaamte en angst niet kunt gebruiken bij je herstel, ik probeer het los te laten omdat dit mij echt helpt voor buiten de deur.

Anoniemmmm
16-05-2023
Reageer:
Dat van die gespannen kaken is trouwens ook heel herkenbaar, zeker wanneer ik me druk maak of dingen aan het regelen ben. Dan praat ik wat meer en sneller en dan spannen mn kaken helemaal aan tot hoofdpijn aan toe…

Anoniemmmm
17-05-2023
Reageer:
Yep, herkenbaar. Ik liep een rondje door het park met mijn vriendin en ging daarna even op een terrasje ergens zitten. Continue was ik gespannen en paniekerig en wilde eigenlijk terug naar huis. Daarna thuis rust genomen, maar direct (omdat ik dan denk..mooi, heb ik toch maar gedaan), weer rondgefietst en de laatste energie er onbewust uitgeperst. Zelfs autorijden heeft stress. Maanden geleden was het echt erg. Ik raakte gewoon in paniek in de auto...zoveel prikkels...en raad eens wat...stopte de accu ermee. Kon ik de auto niet meer starten... Lekker moment, maar gelukkig wel doorgekomen.

Frank
17-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>