Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Kwetsbaar

Ik ben nu ongeveer 7 maanden weer helemaal back on track na zwaar overspannen te zijn geweest. Opsich gaat alles goed, maar ik merk wel dat werk soms nog overweldigend kan zijn. Vooral nu bij mijn nieuwe werkgever, waar ik heel vaak mijn grenzen moet aangeven en continue moet bewaken. Ergens wel een goede uitdaging voor me, want leer meer dan ooit mijn grenzen duidelijk te maken. Maar wat er dus soms gebeurd is dat ik moet huilen als ik dat doe. Dan ben ik in gesprek over waarom ik iets niet wil oppakken (grenzen) en krijg ik automatisch een brok in m'n keel. Ik voel me dan zo kwetsbaar ofzo. En Naja dan kan ik best makkelijk in huilen uitbreken ... wie herkent dit?

Alba
09-05-2023
laatste reactie: 22-05-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ja, ik heb hier van nature ook “last” van. Nu in BO extra gevoelig voor huilen.
Waar anderen misschien boos worden of zich druk maken, moet ik snel huilen.
Ik schaam me er tegenwoordig maar niet meer voor, mensen doen het er maar mee. Mijn intenties zijn altijd goed en ik vind mezelf niet (meer) zwak, dat helpt mij om me er niet meer voor te schamen.

Kan wel goed begrijpen dat je het vervelend vindt, sterkte!

Y.
10-05-2023
Reageer:
Hi frank klinkt erg interessant ben jij nu daardoor voor een groot gedeelte van je klachten af ? Ik denk dat je zoiets beter ook bij een zelfstandige goede psycholoog kan doen ipv bij een ggz instelling waar daar voel ik me echt niet serieus genomen

Groetjes

Anoniem
16-05-2023
Reageer:
Ik herken het ook als ik bij mijn partner of vrienden mijn grenzen aangeef. Bijvoorbeeld als we ergens uitgenodigd voor worden, wat voor mij te druk is. Dan zit ik bij mijn partner te huilen op de bank en ik ben enorm aan het uitstellen om te zeggen tegen mijn vrienden dat ik niet kom.

Ik huil, omdat mijn grens geraakt wordt en het doet pijn. En door te huilen komt het eruit. Het geeft dan ruimte om het te verwerken. Het is inderdaad kwetsbaar en jij geeft daarom je grens aan. Ik heb zelf onwijs moeite om kwetsbaar te zijn. Maar dat heb ik nodig om mijn grenzen aan te geven.

Pearl
22-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>