Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Verdienen aan de ellende van anderen

Ik heb zelf ook een tip.

Bij mij is de burn-out eerder een teken geweest dat er iets moést gaan gebeuren. Al jaren loop ik met emoties rond die totaal niet bij mij passen, maar ja, dan ga je de molen in en praat met talloze therapeuten, krijg jeverschillende therapieën, en continue maar graven in jezelf. Dan sta je weer een beetje op, gaat weer werken en stort weer in elkaar. M.a.w. resultaat is nul.

Maar wat blijkt na jaren zinloos in mijzelf graven, dat het een symbiose trauma betreft. Dat kun je krijgen als je vanaf je jeugd een ouder met problemen hebt gehad. Als kind/puber spiegel je je aan je ouders en neem je onbewust ook de emoties over, terwijl ze niet van jou zijn. Systeemtherapie is hiervoor de oplossing. Laat ik die nou in alle afgelopen jaren nog niet gedaan hebben.

En ja, het is ongelooflijk dat ik wel een paar keer ben gewezen op dat er symbiose speelde, maar nooit (lees: never ever nooit) heeft ook maar iemand verteld dat je hier getraumatiseerd door kan raken en dit prima te behandelen is.

Bedankt psychologen & therapeuten. Ik heb net weer 1.200,00 Euro overgemaakt en de teller staat nu op zeker >25K euro. Mijn laatste therapeute rekende 200,00 Euro p/uur en voor een telefoongesprek van exact 13 minuten slechts 69,00 Euro... Oftewel 5 Euro per minuut!! Werkelijk schandalig. Het was daarnaast ook de slechtste die ik ooit gehad had. En afgelopen week zat ik op een terras en naast mij zaten 4 psychologen te praten over hun praktijken. Nadat ze klaar waren met praten over hun vakanties, klaagden ze erover dat er zoveel aanvragen zijn. Ze hadden allen hun tarieven verhoogd en hadden allen op hun sites gewoon gezet dat er een aannamestop terwijl het niet zo was om de vele aanvragen te stoppen. Op die manier konden ze zelf kiezen welke patienten ze willen helpen. Verdienen aan de ellende van anderen is iets wat er bij mij maar moeilijk in gaat.

Dennis
13-05-2023
laatste reactie: 17-05-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat erg, Dennis.. dat er dan niemand is die je dit aan heeft gekaart. Ik kan daar zo boos om worden, het lijkt of dit soort klachten erg vaak gebagatelliseerd worden, of niet/onjuist erkend. Het is allemaal al zwaar genoeg zonder dat we ieder voor zich het wiel weer uit moeten vinden!
Goed om te lezen dat je inmiddels met systeemtherapie op het goede spoor zit.

En wat schandalig dat verhaal over de psychologen. Echt schrikbarend dat het zo gaat.

Y.
13-05-2023
Reageer:
Ja, dat is het zeker. Het is ook een complex probleem. Als kind zie je je ouders als referentiekader en die was niet gezond. Getraumatiseerde vader die mij op handen droeg en mij als strohalm zag, een moeder die hem niet kon stoppen, broers die beiden een andere vader hebben gekend (beter gezegd geen) en talloze rare uitspattingen. Ik heb tegen iedere therapeut gezegd dat ik mijn gevoel van vrijheid helemaal kwijt ben, waardoor ze in mij gingen graven terwijl het gaat om spiegelen. Dus emoties die niet van jou zijn en die je zelf ook niet kunt plaatsen. Dit komt veel voor bij volwassenen die tijdens hun jeugd en verdere leven te maken hebben gehad met een hulpbehoevende ouder. Iedere dag ben je er mee bezig. Afijn, de juiste therapie gevonden en nu aan de slag.

Dennis
17-05-2023
Reageer:
Dat van die gespannen kaken is trouwens ook heel herkenbaar, zeker wanneer ik me druk maak of dingen aan het regelen ben. Dan praat ik wat meer en sneller en dan spannen mn kaken helemaal aan tot hoofdpijn aan toe…

Anoniemmmm
17-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>