Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Geeft ontspanning misschien de ruimte voor vermoeidheid om los te komen?

Hallo, daar ben ik weer eens met een vraag.
Volgens mij heb ik hem hier al eens gesteld maar ik kan het bericht niet terugvinden. En omdat ik na 11 maanden nog steeds behoorlijk onzeker kan zijn over mijn klachten, stel ik de vraag gewoon nog een keer:

Zijn er meer mensen die herkennen dat ze soms meer ontspanning voelen, maar dan ook weer een tijdje super moe worden? Alsof er ruimte ontstaat voor de vermoeidheid om los te komen.
Mijn fysiotherapeut zegt dat dit best zou kunnen, maar ik ben ook vooral benieuwd hoe anderen hiermee omgaan.
Ikzelf ben maar weer terug gaan schakelen, meer rusten, werk ‘on hold’ enzo. Maar soms heb ik echt het gevoel dat ik door mijn benen ga zakken als ik even opsta of rondloop (schuifel eerder) en dat blijf ik eng vinden… zucht.
Ik ben benieuwd of dit herkenbaar is. In de tussentijd ga ik maar weer even 100x tegen mezelf zeggen dat het wel goedkomt ;-)

Y.
09-05-2023
laatste reactie: 11-05-2023

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Het moment dat bij mij de mentale spanning wat los is gekomen en is gezakt zijn mijn lichamelijke klachten juist veel meer op gaan spelen. Vermoedelijk omdat je daarvoor krampachtig vasthoudt en voornamelijk op adrenaline (?) doorgaat omdat je zo blijft hangen in het vluchtsysteem. Je lichaam is dan helemaal op en heeft best wat tijd nodig om daarvan te herstellen. Uit ervaringen van anderen maak ik ook op dat het lichamelijke aspect echt het laatste is dat volledig herstelt.

Ik moet zeggen dat dit bij mij wel steeds minder aan het worden is. Er zijn dagen dat ik er wel meer last van heb. En ik merk nog steeds dat ik veel sneller moe word dan voor de burnout. Maar dat zal allemaal wel geleidelijk weggaan.

Anoniem
09-05-2023
Reageer:
Wat fijn om te horen dat meer mensen dit herkennen, ik ervaar het zelf ook zo. Elke keer als het mentaal wat opknapt, is het lichamelijk weer een dip. Ondanks dat ik dit weet, blijf ik het zo fijn vinden om bevestiging te lezen. Dankjewel daarvoor.
Ook super om te horen dat het bij jou ook de goede kant op gaat! Hoop dat je gauw nog verder op mag knappen.

Y.
09-05-2023
Reageer:
Hoi Y.

Was nummer 388 misschien jouw bericht?

Anoniem
10-05-2023
Reageer:
Ja klopt inderdaad! Even teruggezocht op 388 en dat is mijn verhaal. Bedankt, kon t zelf niet meer vinden

Y.
11-05-2023
Reageer:
Als je een bericht zoekt, kun je het beste op de pagina zoeken op de naam of een gedeelte van de tekst. Ik heb gezocht op "Y." en vond jouw bericht snel terug.

Anoniem
11-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>