Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Letterlijk bang voor iedereen

Het begon bij mij ineens met een brok in mn keel en enorme misselijkheid wanneer ik in gesprek was met mensen, later kwamen er ook duizeligheid klachten en toen steeds vaker paniek erbij. Hierdoor ontwikkelde ik een sociale angst terwijl ik juist een “mensen mens” ben, altijd met mensen en ik werk met mensen, nu was ik letterlijk bang voor iedereen. Ik durfde niet meer naar de supermarkt etc. Naar de kroeg op zaterdag kon ik wel als ik van te voren maar alvast een paar drankjes had genomen. Dan was er niks aan de hand. (Ik weet dat dit niet de juiste methode is) Na 1 jaar vage klachten zei mn lichaam ineens stop en toen kon ik niks meer, toen begon de ellende. Ik heb maanden in de ziektewet gezeten. Inmiddels ga ik met de juiste hulp echt de goede kant weer op, de sociale angst is vrijwel verdwenen. Maar de moeheid blijft, na een werkdag ben ik volledig uitgeput terwijl ik dat eerst nooit had, ik moet dan eerst even slapen voor ik savonds plannen kan maken. soms heb ik het gevoel dat mn hoofd dof is, beetje dichte oren en mn hoofd voelt dan heel apart, alsof ik net uit bed stap en nog half moe ben, de duizeligheid is wel dagelijks een probleem, tijdens de duizeligheid zie ik ook zwarte stipjes vliegen en mijn zicht word heel wazig. Heb al meerdere oogtesten gedaan maar mn zicht was bovengemiddeld goed volgens de oogarts, dus daar ligt het ook niet aan. De paniek is gelukkig best onder controle maar die duizeligheid en het dove gevoel in mn hoofd is zo erg. En die moeheid de hele dag door. Soms als ik druk in gesprek ben dan heb ik veel spanning in mn gezicht en trekt mn mond soms ineens, ook trilt mijn linker ooglid af en toe, en kan ik mn handen vooral links soms moeizamer open en dicht knijpen. gaat dit ooit over? Zijn er meer mensen die zich herkennen in mijn verhaal? Graag zou ik in contact komen met meer lotgenoten.

Anoniemmmm
08-05-2023
laatste reactie: 09-05-2023

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Herkenbaar hoor, ik weet niet of je draaiduizeligheid ervaart of een deinend gevoel. Dit zijn allemaal symptomen van te veel stress. Ik ben ook een mensen mens en kon ook geen gesprek meer voeren, begon te zweten en kreeg last van derealisatie.

Ethias
08-05-2023
Reageer:
Ik ervaar eigenlijk beide, maar vooral een deinend gevoel inderdaad, wanneer ik rechtop sta het gevoel dat iemand me achterover gaat duwen. Maar ook de draaiduizeligheid ervaar ik vaak, ik kan me dan ook niet concentreren. Ik heb er vooral last van op mijn werk. Thuis heb ik die duizeligheid veel minder. Wel het vermoeide gevoel die dagelijks achter me aanloopt, het gevoel alsof mn hoofd dicht zit. En elke dag hoofdpijn.

Anoniemmmm
08-05-2023
Reageer:
Herkenbaar.
Heb ook af en toe een brok in mijn keel en andere klachten. Je lichaam geeft wat aan.
Ik vind het ook lastig om ermee om te gaan. Geeft toch spanning ofzo. Je verliest controle met deze klachten.
Maar eigenlijk schreeuwt je lichaam om rust. Als ik luister naar de klachten, wordt het een stuk minder.
Is er een mogelijkheid voor jou om een rustpauze in te plannen? Eventueel even in de ziektewet. Even herstellen?

Madeliefej
08-05-2023
Reageer:
Ik heb vanaf begin augustus tot februari in de ziektewet gezeten, hierdoor gaat het gelukkig al veel beter. Ik ben nu weer aan het werk maar ben ipv 5 dagen nu 4 dagen gaan werken om iets meer rust te creëren voor mezelf. Maar de moeheid blijft aanhouden. En mn conditie is erg slecht. Als ik iets heb gedaan moet ik eigenlijk alweer even zitten.

Anoniemmmm
08-05-2023
Reageer:
Ik begrijp het. Goed dat je al iets inzet. Toch zou ik als ik jou was nog meer inzetten. Beter voorkomen dat je lichaam nog harder aan de rem gaat trekken, en je nog minder kan werken.

madeliefje
09-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>