Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ga ik richting een burn-out?

Graag wil ik eens horen of ik richting een burn-out ga? Ik voel me verschrikkelijk moe, kan me moeilijk opladen voor mijn werk, alles is me te veel maar toch blijf ik hard werken in het huishouden (koken, iedere dag stofzuigen en dweilen, kinderen helpen met hun huiswerk, rondrijden voor hun activiteiten) ik probeer iedere dag een wandeling te maken met de honden ondanks dat ik me zo moe voel. Ik ben gekend met syndroom van Tietze, maar de laatste tijd heb ik ook heel veel last van keelpijn doe maar blijft terugkeren waardoor ik denk dat ik zwaar ziek ben, ik ben van nature perfectionistisch maar sommige dingen interesseren me nog weinig en ik kan tegen anderen geen neen zeggen… is dat iets dan jullie bekend voorkomt?

Dorien
05-05-2023
laatste reactie: 28-06-2023

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Het heeft er wel de schijn van. Voel je je ook (soms) gespannen en/of nerveus? Alsof het allemaal teveel wordt? Pieker je veel? Slaap je slecht? Heb je last van overslaande hartkloppingen? Mocht je er een aantal van herkennen, dan zou ik met een huisarts gaan praten. Niet t lang wachten, want dat hebben de meeste van ons gedaan. En geloof mij...dit wil je niet.

Dennis
05-05-2023
Reageer:
Een tip met betrekking tot de keelpijn: ga eens na hoe je ademhaalt. Doe je dat diep of oppervlakkig? Er is veel materie over te vinden op internet.
Reden dat ik dit zeg is omdat ik zelf door mijn burnout chronisch verkeerd ben gaan ademen. En daardoor ook regelmatig keelpijn heb. Het kan dus mogelijk helpen om met je ademhaling aan de slag te gaan.

Het intens moe zijn en niet kunnen opladen zijn wel symptomen die heel erg passen bij burnout. Verder denk ik goed om de vragen die Dennis stelt eens voor jezelf te beantwoorden.
Sterkte!

Y.
07-05-2023
Reageer:
@Y
Helemaal gelijk, door verkeerd ademhaling (via borst en kort) krijg je brok in je keel (vaak schrapen erbij).

Richard
22-06-2023
Reageer:
De jaren voor mijn BO. Was ik ook zo bezig. 2 aug '21 is het licht uitgegaan. Tot niets meer in staat. Achteraf besefte ik dat het gezin toen ook bleef draaien zonder dat ik alle ballen in de lucht bleef houden. Hulp v buitenaf, mijn man en kinderen(wel al 20 igers maar dacht dat ik alles moest voorzien voor hen) kwamen in actie en nu nog al ben ik nu veel beter. Mijn BO was voor mij een (verschrikkelijk) maar noodzakelijk geschenk om eindelijk verandering te brengen maar AUB laat het NIET zo ver komen. Ga in therapie, ism met je huisarts en doe aan zelfzorg en voel je daar niet schuldig over. In tegendeel. Zelgzorg zorgt ervoor dat je een betere mama en echtgenote en ... Bent.(lees het boek zelfzorg v nina moton, aanrader). Succes!

M.
28-06-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>