Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Klachten in de benen

Gelukkig lees ik heel veel klachten in de benen, want tjonge jonge…. wat duurt dat lang. Je gaat gewoon aan jezelf twijfelen. Ik zit nu 1,5 jaar in een burn-out, ik dacht eerst dat het aan mijn paniekaanvallen lag, waar ik bekend mee ben, maar afgelopen januari ben ik geland zeg maar. Burn-out! Ik ben me er meer in gaan verdiepen, veel gelezen, en met een lotgenoot gepraat. Hij adviseerde: ademhalingsoefeningen!
Prio nummer 1.
Het klinkt voor vele zweverig, maar geloof me , het helpt ! En zeker tegen de paniekaanvallen .
Het is heerlijk als je het voor het slapen gaan doet ( helpt bij in slaap komen )
Zeg er ook bij dat ik keren heb dat me hoofd er geen zin in heeft en dan leg ik het naast me neer.
Vooral niet pushen.
Maar me benen!!
Die blijven hoogst irritant, wat weer een naar gevoel geeft waar je niet weet wat je ermee aan moet.
Gewoon totaal geen puf en als het dan allemaal zoooo lang duurt.
En dan spreek ik mezelf weer toe, heb geduld, het is zoals het is, maar soms is dat makkelijker gezegd dan gedaan
Maar toch fijn om te lezen, dat vele dit hebben in een burn-out, geeft me weer een beetje moed vandaag.

Ben niet zo van delen, maar met elkaar, krijg je meer inzicht en vooral, meer rust.

Thanks
Jackie vrouw 56 jaar

Jackie
02-05-2023
laatste reactie: 03-05-2023

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Wat bedoel je met benen?

Sterkte Jackie, met je verdere herstel. Goed om te lezen dat ademhalingsoefeningen bij jou helpen.

Madeliefje
02-05-2023
Reageer:
Ademhalingsoefeningen helpen inderdaad en op je houding letten zorgen dat je je rug recht houd schouders ontspannen en als je zit je tenen ontspannen dat geeft ook een signaal door naar je hersenen dat het lichaam mag ontspannen. Ik zit bijna 2 jaar erin en nog steeds last van me evenwicht waardoor ik een raar zwaar gevoel in me benen krijg en hele drukke plekken maken me nog duizeliger. Wel als ik et vergelijk met 1 jaar geleden zijn de meeste klachten op de achtergrond. Het duurt lang lees ook heel veel over burnout voeding hersenen enz.

Anoniem
02-05-2023
Reageer:
Wat is de oorzaak van een burnout?
Ligt het aan de persoon zelf of heeft het misschien ook te maken met een verrotte maatschappij? Tempo! tempo! is typisch Nederlands. Nederland lijkt vast te willen houden aan een middeleeuws systeem van uitbuiting. Het begon met de zogenaamde mensen van Adel. Graven, etc. En die "domme boeren" maar werken. De "edelen" hadden een kotsgat in hun kasteel. Om het vreten uit te kotsen die de boeren moesten aanleveren. En hoe is het nu anno 2023? Uitbuiting van Polen, ja zelfs Oekraïners. De participatiewet brengt ons terug naar de jaren 40 waarin men kanalen moest graven met de hand. En dat terwijl er graafmachines waren. Postbezorgers worden uitgebuit. Handig die "sukkels" met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een cruciaal beroep, maar geen geld voor een normaal bestaan. Andere beperkten krijgen een gecreërde baan om groenten op te halen of in een fietsstalling te staan. Symptoombestrijding is geen oplossing voor de huidige maatschappij. Het fundament is nog altijd verrot. En de arrogante rijke Europeaan kan het geen reet schelen. Werken zonder eerlijk loon. Daar knappen mensen op af. Velen zullen nog volgen als er nooit iets veranderd.

Anoniem nummer zoveel
02-05-2023
Reageer:
Sorry, maar totaal niet mee eens. En nee, ik ben niet rijk. Het heeft alles te maken met keuzes die je zelf kunt maken. Wist je dat het gebied in Nederland waar de meeste kalmeringsmiddelen, slaapmiddelen worden gebruikt en de meeste psychologen zitten juist in rijke enclaves zijn? Bloemendaal Laren, Naarden, etc. Burnout komt juist heel veel voor onder het topmanagement en directie. Dus het klopt niet wat je zegt. Het gaat om keuzes. Accepteer je een slecht betaalde baan met hoge werkdruk of een prestigieuze topfunctie met enorme werkdruk dan zal het je gaan opbreken. Daarnaast zijn veel burnout totaal niet aan werk gerelateerd, maar zit het veel dieper . M.a.w. niet de anderen de schuld geven, want dat helpt je niet verder je moet zelf veranderen.

Anoniem
03-05-2023
Reageer:
Geduld hebben is inderdaad 'het ding' wat het probleem is bij een burnout, omdat je juist altijd snel, snel, snel dingen deed en oplossingen bedacht. Gisteren ontzettend veel en diep geslapen. Doordat ik niet moest van mijzelf en vooral 'geduld' bovenaan de lijst had gezet, voelde ik mij erg relaxed. Ongemerkt gaapte ik continue (zeiden mijn kinderen) en kreeg ik zelfs spontaan meerdere keren tranen in mijn ogen van vermoeidheid en dat terwijl ik net een uurtje wakker was van mijn siësta.. Afijn, om 20:00 wilde ik al naar bed, maar uitgesteld tot 21:00, want anders word ik midden in de nacht wakker. Wéér heerlijk geslapen en opgewekt wakker in de morgen. Direct enthousiast en gelijk het gevoel van...yes, ik ben goed bezig en dit gaat nooit lang duren...binnen 2 uur is de batterij alweer op en verlang ik naar mijn volgende siesta. Ik ben er nog lang niet...geduld dus.

Frank
03-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>