Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik vind het een ware hel!

Hallo allemaal,

Sinds een week of 5 heb ik diagnose burn-out en ik vind het een ware hel! Ken mezelf totaal niet meer en ben veranderd in een draak van een mens (kort lontje, irriteer me aan alles, vooral geluiden ervaar ik als zeer hinderlijk en dat met 3 pubers en een man die verslaafd zijn aan tiktok en instagram) Ik ben erg benieuwd hoe jullie gezinnen omgaan met t feit dat je een burnout hebt. Is er begrip? Krijg je steun? Heb vaak t gevoel alsof mijn gezin het niet echt begrijpt (ik begrijp burnout zelf niet eens)
Liefs

Charlotte
02-05-2023
laatste reactie: 02-05-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Charlotte, wat een vervelende situatie. Ik ben vader, samenwonend en we hebben 2 kinderen (15 en 20). We praten er heel open over thuis. Je kunt burnout beter uitleggen als je het zelf wat meer begrijpt. Daarnaast is mijn vriendin ooit burnout geweest en snapt volledig wat de situatie is. Het enige probleem ben ik zelf. Ik heb ongelooflijk veel moeite met niets doen. Mijzelf ziek en zielig vinden. Op een of andere manier geef ik daar niet aan toe, terwijl dat de basis is. Mijn vriendin heeft mij een dagschema gegeven en daar houd ik mij nu aan (bijv verplicht op bed tussen 13:00 en 15:00. Als het lukt slapen, en anders gewoon niets doen. Sinds ik dat doe merk ik pas hoe enorme veel vermoeidheid er in mij zit. Maw het komt daardoor helemaal los. Dus hoe meer ik slaap , des te brakker ik mij voel. Maar dit schijnt in de beginfase normaal te zijn. Dat ze tiktokken, instagrammen zou ik als een voordeel zien. Ze vragen dan geen aandacht van jou. Precies wat je nodig hebt vanwege rust en zorg voor jezelf. En maak je vooral nergens druk om. Als zij het niet doen, dan hoef jij het zeker niet te doen. Wees lief voor jezelf.

Anoniem
02-05-2023
Reageer:
Herkenbaar. Geluiden zijn heel vervelend. Ik haal gewoon altijd zijn oordopjes op en vraag aan mijn man om dat in te doen. Het is heel vervelend om overprikkeld te raken van zulke geluiden, terwijl je je energie beter kan gebruiken.
Ik ga ook wel eens naar boven. Om zo zelf rust te pakken.

Madeliefje
02-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>