Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Extreme spierspanning nek schouders hals kaken en ogen

Wie ervaart ook de extreme spierspanning nek schouders hals kaken en ogen. Bij drukte tv kijken of auto rijden? Heeft een chiropractor geholpen? Of wat is een aanrader te doen bij spierspanning behalve rust meditatie ontprikkelen jn het bos lopen. Doe ik allemaal al

Anoniem
30-04-2023
laatste reactie: 09-05-2023

1
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik ervaar ook vreselijke krampen in m’n nek schouder .
Pijn scheuten in m’n kaken .
En heel veel hartklachten .
Ik heb helaas ook geen tips want het lukt mezelf ook niet om te zorgen dat het beter wordt .

Anoniem
30-04-2023
Reageer:
Ik herken dit ook. Ik ben nu ruim 1 jaar verder (na begin burn-out). Heb echt alles geprobeerd. Wat helpt (bij mij) is Yin yoga. Heel fijn en idd de chiropracter. Ik had last van oorsuizingen. Dit kwam vanuit mijn nek. Dit was na 2 bezoekjes aan de chiropracter over. Echt waar geen onzin verhaal. Zoek echter wel een goede. Ik woon in Noord- Holland dus als je interesse hebt in deze chiropracter dan hoor ik het wel.

Inge
30-04-2023
Reageer:
Ja zeker herkenbaar. Ik laat me regelmatig masseren, ga naar de fysio voor ademhalingsoefeningen en mij helpt meditatie en yoga ook. De fysio zei dat er ook kaaktherapeuten zijn die mogelijk kunnen helpen met die spanning in de kaken. Wist ik zelf helemaal niet. Misschien heb je er wat aan

Y.
01-05-2023
Reageer:
Jaaaa herkenbaar.
Denk bijna voor iedereen met een burn out. Je hart doet zo raar, dat je er bijna bang van wordt (:
Maar heel normaal. Komt vanzelf goed bij rust. Je hebt gewoon enorm veel adrealine in je. Ik denk dat je het moet vergelijken met sporten. Dan gaat je hart ook versnellen. Nu ben je gewoon een marathon aan het lopen. Continu. En kijk wat je lichaam allemaal doet om het vol te houden.

Madeliefje
01-05-2023
Reageer:
Ja, herkenbaar, maar gelukkig wel een tijd geleden. Ik werd s'nachts vaak wakker met pijn in mijn kaken (want ik beet mijn kaken stevig op elkaar in mijn slaap) en enorme pijn in mijn handen, omdat ik mijn vuisten altijd balde in mijn slaap. Gewoon in een vechthouding iedere nacht en vaak badend in het zweet wakker.

Sterkte & het komt goed

Frank
01-05-2023
Reageer:
Ademhalingsoefening, met behulp van meditatie, fysio of psycholoog. Mijn fysiotherapeut deed aan manuele therapie en had een holistische aanpak. Ik denk dat een chiropractor ook zeker een goede optie is.

Yoga hielp om mezelf uit mijn gedachtes te halen en bezig te zijn met mijn lichaam in het hier en nu (gronden/ aarden).
Mijn reet van de bank af halen, omdat ik verkrampt raak omdat ik diep in mijn gedachten zit. Even staan en anders plat op de grond liggen voor een bodyscan meditatie.
Paracetamol Max 1-2x/dag als het echt teveel word.

Zoveel mogelijk voorkomen van pijn en spanning. Hoeveelheid prikkels verminderen of dempen. Zonnebril, oordopjes voor festivals of vliegtuigen, een pet. Autorijden of fietsen alleen als ik de weg al ken, zodat ik goed op het verkeer let.

Bij mij verdwijnt de pijn vaak na een goede sessie huilen bij de psycholoog. Als ik snap hoe mijn gedachtes werken en welke emoties ik voel dan is het alsof de spierknopen iets loslaten. Ik had anders een haptonoom of shiatsu masseur overwogen als ik geen goede klik had met m’n psycholoog.

Pearl
04-05-2023
Reageer:
Ik ervaar ook spierspanning nek ogen schouders ect. Plus dat lichte duizelig gevoel in me hoofd. Bij lopen vooral door de buiten licht maar ook bij schermen zoals tv iPhone en laptop. Wie ervaart dit ook

Anoniem
09-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>