Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Misselijk, hele keel vol slijm, droge mond, oorsuizen en ....

Ik zit al bijna 1 jaar in mijn burnout en daar waar ik dacht dat het langzaam wat beter ging ben ik nu weer helemaal terug bij af lijkt het wel. Zo wordt ik 's-ochtends wakker: veel te vroeg, misselijk, hele keel vol slijm, droge mond, oorsuizen en darmen die vreselijk tekeer gaan.

Zijn er mensen die dit herkennen ?

Nina
26-04-2023
laatste reactie: 28-04-2023

1
7
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Het is belangrijk om de oorzaak van de symptomen te achterhalen, zodat de juiste behandeling kan worden ingezet. Dit kan inhouden dat er bloedonderzoek wordt gedaan, een allergietest wordt uitgevoerd of dat er een slaaponderzoek wordt gedaan.

Anoniem
26-04-2023
Reageer:
Ik ben het niet met de bovenstaande reactie eens. Je klachten uitten zich lichamelijk, maar het probleem is mentaal.
Ga juist naar een psycholoog Ipv een huisarts. Hoe kan het dat je lichaam opnieuw aangeeft dat het teveel is? Wat is er mis gegaan?
In mijn optiek zijn dat de vragen en de kern welke je moet aanpakken

madeliefje
26-04-2023
Reageer:
Als ik soms een flare up heb komt misselijkheid ook terug. Gelukkig wordt het steeds minder en krijg ik he beter onder controle. Ook eet ik als een gek, veel eieren en veel supplementen, veel water en veel slaap, magnesium en zout.

Verder ben ik het niet eens met beide reacties. Bloedonderzoek kán handig zijn als je een B12 tekort hebt, maar ik ben van mening dat iedereen met een burnout een stevig B12 supplement moet nemen (1000mcg) iedere dag. Verder zullen T3/T4 waardes mogelijk afwijken, maar dit is normaal bij een burnout en moet je niet willen 'fixen' met nephormonen.

Bovenstaande: Ja deels waar, maar je zo klote voelen komt wel degelijk door iets fysieks, wat de oorzaak ook precies is. Je lichaam is in een chronische stressreactie en jij moet eruit zien te komen. Je wordt vroeg wakker omdat je cortisol te hoog is omdat je teveel stress hebt, of te weinig eten, of een groot tekort aan een stof als magnesium of sodium.

Taco
26-04-2023
Reageer:
Ik heb al allerlei testen gehad. Bloed, ontlasting, voedselintolerantie. Komt niks uit. Diverse echo's gehad voor buik en keel. Ook alles goed. Slik B12 al jaren, Magnesium en Omega 3.

Hou een dagboek bij maar kom er maar niet achter wat de triggers zijn. Om hopeloos van te worden.

Nina
26-04-2023
Reageer:
Al eens met hulpverlening er naar gekeken?

Madeliefje
26-04-2023
Reageer:
Hoi Madeliefje,

Ja uiteraard. Het is om moedeloos van te worden. Het ene moment gaat het redelijk om vervolgens weer heel diep te zinken.

Nina
27-04-2023
Reageer:
Hoi Nina,
Ik herken niet al je klachten (wel de darmbewegingen) maar ik heb wel bij mezelf een patroon ontdekt wat ik met je wil delen: bij mij gaat het elke keer als ik mentaal wat opknap fysiek weer een tijdje wat minder. Alsof mijn lichaam tot ontlading komt, spieren wakker worden en druk aan het herstellen zijn.

Ik kwam er bijv achter dat ik ineens weer eens moest niesen af en toe (bleek ook al maanden niet te lukken toen ik nog op hoogspanning stond). En ook de darmen kwamen echt weer “tot leven”.
Slijm in mijn keel heb ik de laatste tijd ook wat meer, omdat ik mijn keelspieren heel erg aanspande onbewust en dat nu een beetje loskomt.

Kortom ik weet natuurlijk niet of dit voor jou ook allemaal geldt, maar dacht misschien heb je er wat aan. Veel sterkte!

Y.
28-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>