Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Makkelijk uit balans- medicijnen?

Ik heb sinds mei de diagnose burnout. Op zich gaat het best goed, er zit een redelijke stijgende lijn in met de nodige terugvallen, maar gelukkig worden de betere periodes steeds beter zichtbaar.
Ik merk dat ik heel makkelijk uit balans wordt gebracht, met name, eigenlijk alleen maar, door dingen die op het werk spelen.
Omdat mijn emoties behoorlijk op en neer gaat stelde de huisarts nu voor om medicijnen voor te schrijven (naam niet genoemd, maar neem aan een antidepressivum) de bijwerkingen (angstige gevoelens) zijn de eerste 2 weken sterk aanwezig, voor sommige mensen heel erg aanwezig vertelde de huisarts. Heeft iemand ervaring hiermee?

Mariska
19-04-2023
laatste reactie: 22-04-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hallo Mariska ,

Als je het al zo lang hebt volgehouden zou ik even kijken of er andere wegen kunnen zijn om je angst te verminderen. Hoe komt dat het vooral op werk gebeurd. Triggert iets op werk jou. Heb je bij je reïntegratie coaching gehad zoals frank hierboven aangeeft. Doe je het werk met plezier

Als alle wegen zijn bewandeld dan medicatie overwegen. Dit is hoe ik erover denk. Er zijn genoeg mensen hier in de groep die wel wat aan de medicatie hebben. Ik zelf weet ik echt niet wat ik zou doen maar voor nu wil ik het eerst met therapie proberen en coaching

Sanne
19-04-2023
Reageer:
Hoi Sanne,

Bedankt voor jouw reactie. Het werk is onrustig, weinig begeleiding m.b.t. reïntegreren. Dat maakt dat het werk een trigger is. Het werk wat ik nu doe is niet "mijn" eigen werk, ik werk nu op een andere afdeling.

Ergens heb ik inderdaad ook wel wat jij zegt. Ik ben nu zo ver gekomen.
Hoewel de positieve gevoelens er vaker zijn blijven de pittige dagen ook nog aanwezig, minder, maar ze zijn er nog wel.
Omdat mijn emoties dan uitschieters kent (blij naar down) was dit het advies

Mariska
20-04-2023
Reageer:
Lastig… ik herken heel erg wat je zegt. Zelf ben ik heel blij dat ik de stap heb gezet want sindsdien heb ik het veel minder zwaar (weinig downs meer en mijn stresstolerantie is enorm aan het toenemen nu ik geen spanning meer ervaar). Ik was ook goed op weg maar na een maand of 7 ging het toch weer steeds slechter en werd ik bang dat ik er niet meer uit zo komen en niet binnen die 2jr hersteld zou zijn. Steeds meer angst dus.. En ja daar helpt de AD mij enorm in want dat is nu weg. Lastig zo’n keuze… Ik vond het zo zwaar het hele proces met haar schommelingen dat ik uiteindelijk alles wilde aangrijpen en AD is voor mij echt een steun in de rug. Ben rustig begonnen met druppels escitalopram en de opstart is me meegevallen (paar keer oxazepam genomen vooral in de 2e week maar meer om te voorkomen dat de angst te zeer opliep). Succes in je keuze!

M.
22-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>