Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wat is nou de juiste voeding

Hallo allemaal,

Wat is nou de juiste voeding voor een prikkelbare darm naast een burn out. Ik lees van alles maar helpt brood eten wel tegen obstipatie. Een dieet zie ik nu niet zitten omdat om mijn darmen onder controle te krijgen tijdens een burn out. Ik eet gezond maar ik weet dus niet of ik goed bezig ben de obstipatie blijft aanhouden.

Anouk
18-04-2023
laatste reactie: 19-04-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Anouk,

Alles wat veel koolhydraten bevat is in principe obstepatie-opwekkend. Brood, pasta, rijst, aardappelen zijn allemaal 'vulmiddelen' die juist obstepatie opwekken. Je kunt beter kiezen voor (veel) groenten, vlees, vis. Een beetje aardappelen kunnen wel. Maar brood en vooral de zwaardere vormen (volkoren) zijn even niet aan te raden. Ook langzaam eten, goed en lang kauwen, is aan te bevelen, zodat je geen grote brokken naar binnen krijgt. Ook wat meer water drinken helpt. In principe is stress de oorzaak, dus voeding niet. M.a.w. zodra de stress daalt, kan je meer eten.

Succes,
Frank

Dennis
18-04-2023
Reageer:
Inderdaad vooral de stress zal je parten spelen. Maar om obstipatie te voorkomen kan ik je adviseren om pitten/zadenmix toe te voegen aan je ontbijt en liefst ook aan je toetje voordat je gaat slapen. Dus yoghurt met een flinke scheut pitten en zaden. Je kunt ze kant en klaar kopen of zelf mixen (chia/hennep/lijnzaad/zonnebloempitten etc). Daar zitten veel vezels, gezonde vetten en eiwitten in.

M.
19-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>