Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

PDS naast burnout

Ik zit op dit moment al meer dan 1 jaar in mijn burnout, maar heb daarnaast ook PDS. Mijn darm- en maagklachten worden de laatste tijd steeds heftiger wat constant weer een terugslag geeft en mijn herstel in de weg zit. Soms gaat het twee weken goed en dan slaat de ellende weer toe en voel ik me dagen heel erg slecht met weinig nachtrust, darmen die tekeer gaan als een gek, maagklachten, opgeblazen buik, droge mond en veel slijmvorming in de keel. Het valt mij ook op dat mijn tong dan heel bleek is.

Zijn er meer mensen die zo'n last van maag- en darmen hebben of die ook PDS hebben naast hun burnout ? Hoe gaan jullie hier mee om ? Mij lukt het maar niet om eruit te komen op deze manier. Het lijkt alsof ik weer steeds verder wegzak i.p.v. dat het steeds beter zou moeten gaan..het gaat bij mij vaak twee weken redelijk goed waarbij ik het gevoel heb uit het dal te komen en vervolgens gaat het dan weer dagen slecht. Het is enorm frustrerend en ik kom er ook maar niet achter waardoor ik me dan weer redelijk goed voel en dan opeens zo wegzak.

Alvast bedankt


Bert
10-04-2023
laatste reactie: 10-04-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi Bert,

Die pds klachten had ik jarenlang. Pure spanning. In mijn geval wist ik waarom, maar kon niets doen tegen de oorzaak. Ik weet niet of dat ook voor jou geldt. De oorzaak is inmiddels opgelost, waardoor ik nu met de restanten zit. Oftewel zwaar oververmoeid, burn-out. Dus ik denk dat de wortel (de oorzaak) van je probleem er nog steeds is, waardoor je nog terugvalt en deze klachten hebt.

Succes,
Frank

Die pds had ik ook
10-04-2023
Reageer:
Ik dacht PDS te hebben, ook mijn dokter stelde de diagnose.
Maar eens ik een tijd in burnout zat, begon ik te merken dat het puur de spanning is die de oorzaak is. Als ik rust vind heb ik er geen last van. Zodra er spanning komt is het daar terug.

H
10-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>