Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik wil graag even mijn verhaal kwijt...

Hoi iedereen,
Ik wil graag even mijn verhaal kwijt...al een tijdje kamp ik met lichamelijke en psychische klachten. Eigenlijk is dit begonnen na de bevalling van mijn zoontje, paniekaanvallen, angsten etc..
Kreeg oxazepam waar ik niet goed tegen kon, ik reageer sowieso enorm heftig op allerlei medicijnen, supplementen, spiraal, cafeïne. Dus dat gebruik ik allemaal niet meer. Het is een tijdje stukken beter gegaan en toen zes mnd na de bevalling van mijn dochter ging het weer mis...na het drinken van alcohol. Tja dan komen de angsten, paniek weer terug door alles wat ik voel. Hormonen speelde natuurlijk ook een rol, want dat duurt even voordat alles weer normaal is.
Ik kreeg te horen dat ik een burnout had en inmiddels ook een angststoornis. Want ik ben zo gefocust geraakt op mijn lijf, dat ik van elk dingetje aan ga. Waardoor mijn lijf eigenlijk nooit rust krijg. Zo blijf ik een beetje in die vicieuze cirkel en ook steeds zoeken naar andere mogelijke oorzaken, dus veeeel piekeren. Inmiddels is echt alles wel uitgesloten, maar krijg ik soms nog nieuwe klachten erbij waardoor ik weer in de stress schiet. Gelukkig zijn er ook klachten verdwenen en gaat het langzaamaan beter. Maar nu staat het een beetje stil. Denk toch door het piekeren, de wat als gedachten en de zorg voor drie jonge kids. Werken gaat nog niet, dat is nog too much. Ik wandel wel, fotografeer in de natuur, mediteer, doe leuke dingen... Maar er gaat geen dag voorbij zonder klachten. Vaak toch een soort van nerveus, gespannen en pijn in mijn lijf... De ene keer erger dan de andere keer.
Op een gegeven moment weet ik echt niet meer waar ik goed aan doe en of het überhaupt ooit over gaat. Dus dan voel ik me machteloos, wanhopig, prikkelbaar etc...
Inmiddels wil ik na vier jaar zo ontzettend graag weer echt leven en zorgeloos genieten en niet iedere ochtend vroeg wakker worden en gelijk die onrust voelen...
Ik november corona gehad en daarna ook echt een flinke terugval.
In ieder geval lucht het al wel op om dit hier te schrijven. Bedankt voor het lezen en ik ben benieuwd of iemand mijn verhaal een beetje herkent.

Eefje
29-03-2023
laatste reactie: 05-04-2023

1
8
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Eefje,

Wat moet dat taai zijn om deze klachten te hebben én jonge kinderen te hebben. Heb zoveel respect voor jou en anderen in zo’n situatie. Ik heb zelf (nog) geen kinderen en vind het al moeilijk.

Herken veel van wat je schrijft! Fysieke klachten, mentale klachten (angst), de machteloosheid en frustratie. Het is echt zo ellendig. Wat doe je al veel goede dingen, zo te lezen. Dat is echt al heel knap.
Ik hoop dat je er wat aan hebt om te weten dat er mensen zijn die jou begrijpen. Ik leef in elk geval met je mee, veel sterkte!

Y.
31-03-2023
Reageer:
Hallo allemaal,

Ik heb zoveel lichamelijke klachten benen, armen, maag, darmen, duizelig, migraine , geen kracht , misselijk

Zeg aub dat dit erbij hoort of heb ik extreme klachten en moet ik hier wat mee. De artsen gooien het steeds op overspanning

Mia
31-03-2023
Reageer:
Y hoe zit jij in je burn out proces op dit moment zag jou verhaal laatst voorbij komen dat je al grote stappen hebt gemaakt. Lukt alles nog een beetje ..

Ik heb steeds het gevoel dat ik opsta en dan weer val ;(

Maartje
31-03-2023
Reageer:
Hoi mia, in mijn geval heb ik ook al die klachten gehad heb ze nog alleen in het begin toen ik volledig op raakte was de enorme duizeligheid spanningsklachten zwakke benen tintelingen angst noem maar op, op zijn ergst. Bij overspannen b.o gaan ook je hersenen slechter met elkaar comuniceren. Hoelang zit je in je b.o?

Anoniem
01-04-2023
Reageer:
Hoi Maartje,

Klopt het gaat nog wel vooruit, langzaam maar zeker. Op het moment ben ik wel weer veel moe, ‘s ochtends kom ik haast mijn bed niet uit. Dus weer een periode van rustig aan doen. Heb zeker nog ups en downs, alleen zijn ze niet meer zo heel heftig.
Vorige week gebeurde er vanalles wat stress veroorzaakte en dan voelt het weer als een terugval: paniekerig en veel onrust.
Moet daar dan ook echt weer van bijkomen.

Meestal als er een nieuwe maand aanbreekt (zoals vandaag) kijk ik terug op de vorige maand en dan zie ik wel de vooruitgang. Maar als ik per dag kijk lijkt het heeeel langzaam te gaan.

Wat mij vooral heel erg helpt is om positief te proberen te denken, veel aandacht te besteden aan wat wel lukt en minder belang te hechten aan wat (nog) niet lukt. Lukt lang niet altijd hoor en het heeft echt lang geduurd voordat t een beetje lukte. Heel veel oefening..

Wat rot dat je steeds dat opstaan en vallen zo ervaart. Ik hoop dat het bij jou met de tijd ook wat slijt en stabieler wordt. Veel sterkte!

Y.
01-04-2023
Reageer:
Hoi anoniem nu vier maanden . De ene dag gaat het beter dan de andere. Heb last van spijsvertering, en me darmen moeilijke stoelgang. Probeer te bewegen waar ik kan maar door die vermoeidheid is dat ook soms killing. Slapen is ook zo lastig

Mia
01-04-2023
Reageer:
Ja positief blijven dat piekeren is ook slopend. Je doet het goed hou vol!!

Helpt medicatie niet tegen die momenten van stress om rustig te blijven

Heb dinsdag een afspraak bij de psychiater twijfel nog steeds over medicatie

Maartje
01-04-2023
Reageer:
Hoi Maartje,

Medicatie kan je zeker helpen maar kent ook wel veel nadelen. Ik ben begonnen met oxazepam en sertraline (AD) in oktober. Dat was taai, vooral de bijwerkingen. Van de oxazepam ging ik me na een paar weken alleen maar slechter voelen. Van november tm 1 januari bezig geweest om dat af te bouwen. Dat was heel taai, ik lag letterlijk in bed te zweten en trillen van het “afkicken”.

Sertraline werkt voor mij op zich goed. Ik slikte 100mg nu 75mg omdat het beter gaat. Bijwerkingen in t begin ook heel taai en nu nog steeds elke dag darmklachten ervan. Maar het gaf wel veel rust in hoofd en lichaam. Uiteindelijk is het wel maar een hulpmiddel, je moet het herstelwerk nog wel zelf doen.

Kortom medicatie kan je helpen, maar er zitten zeker ook nadelen aan. Wat voor mij het allermeest helpt tegen stress is om het maar gewoon toe te laten en er niet teveel tegen te vechten. En relativeren: oke ik voel me nu slecht, maar ik weet hoe dat komt en dat er niks aan de hand is.
Is wel mega moeilijk!

Maartje
05-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>