Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ervaring met het verlagen van dosering AD?

Iemand ervaring met het verlagen van dosering AD?
Ik ben in oktober gestart met oxazepam en sertraline. De oxazepam ben ik sinds januari helemaal van “afgekickt”. Wat een hel was het om daarvan af te komen. Gelukkig gaat het prima zonder.

Nu van 100mg sertraline verminderd naar 75mg. Nog niet met de intentie om helemaal af te bouwen (daar ben ik nog niet lang genoeg stabiel voor). Ik had erg last van de fysieke bijwerkingen (buikklachten) en mentaal gaat het goed genoeg om iets te minderen.
Ben nu sinds gister over op de nieuwe dosering en ik voel al bijwerkingen: hartkloppingen, toename in lichamelijke spanning, hoofdpijn en licht misselijk.

Ben heel benieuwd naar ervaringen van anderen op dit gebied. Voel me ook altijd erg gesteund en wat minder onzeker als ik lees dat het voor anderen herkenbaar is.

Y.
26-03-2023
laatste reactie: 13-04-2023

2
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Geen ervaring mee maar als iik het goed heb bestaat sertraline ook in druppelvorm, misschien kun je daar tijdelijk naar overstappen om zo de dosisverlaging in kleinere stapjes te doen?
Verder zeggen ze meestal pas na 6-9 maanden na herstel te gaan afbouwen. Ik begrijp echter je beweegredenen en misschien helpt inderdaad een iets lagere dosering tegen de bijwerkingen.

M.
26-03-2023
Reageer:
Hoi M.,
Late reactie van mijn kant.. maar bedankt voor jouw bericht! Ik ga het zeker eens aankaarten bij mijn psychiater over de druppelvorm, als ik lang genoeg stabiel ben om het volgende stukje te minderen. Dank je voor de info, ik wist niet dat deze druppelvorm ook bestond.

Y.
13-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>