Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Weet me geen raad

Ik was redelijk uit het dal aan het klimmen totdat ik besloot om toch maar weer het werk langzaam op te pakken na ruim een jaar rust nemen....totdat idd want sinds ik dit gecommuniceerd heb met mijn werkgever voel ik me weer compleet terug bij af. Ik denk nu dat het me helemaal niet gaat lukken. Enorme waslijst aan lichamelijke klachten zijn weer allemaal terug. Vooral darmklachten, oorsuizen, angstig, depressief, onrustig, kortademig, slijmvorming en droge mond.

Is dit herkenbaar voor iemand, iemand dezelfde ervaring ? Is dit tijdelijk of moet ik werken toch maar uit mijn hoofd zetten ?

Sinds mijn werkgever me terug heeft gezet naar 70 % salaris (na 28 jaar en nooit ziek geweest !!) zit ik ook in de financiële problemen, dus moet wel het werk oppakken om weer terug te kunnen naar 100 %. Uiteraard ook niet echt bevorderlijk allemaal...

Weet me geen raad en hoop dat iemand dit herkent zodat ik in iedergeval weet dat dit erbij hoort.

Gilbert
23-03-2023
laatste reactie: 28-03-2023

1
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi, heb je die klachten en kun je werk er niet bij hebben? Of belemmerd je iets om te gaan werken? Wat ik herken is uit mijn angststoornis tijd. In dat geval kan werken wel helend zijn maar je moet dan wel een prettige baan hebben. Zorg dat je niet in een participatiebaan terecht komt want dan heb je straks helemaal geen nagels meer over om aan je gat te krabben. Het ligt eraan wat belangrijker voor je is. Bij angst en stress zijn je symptomen normaal. Maar niet echt gezond als het jaren duurt. In het geval van burnout weet ik niet wat beter is.
Wat ik je wel kan vertellen over angst is dat het met de jaren steeds beter gaat. Maar ik ben eerlijk. Dat kan namelijk best wel lang duren. Als het echt niet gaat zou ik tegen die tijd misschien hulp zoeken. Misschien dat andere lezers hier je nog wat kunnen helpen? Ik ben ook maar een patiënt, cliënt what ever. Hou vol he?

Anoniem
24-03-2023
Reageer:
Ik denk dat het wel logisch is dat die eerste stappen na zoveel maanden gepaard gaan met spanning, wat vervolgens weer leidt tot een veelheid aan lichamelijke klachten. Probeer mild te zijn voor jezelf. Ee is financiele druk, je hebt mega zware maanden achter de rug en nu wordt je weer in het arbeidszame leven gebracht, het is niet gek dat je lijf daarop reageert. Probeer het toe te laten en kijk even aan of het afzwakt als je er een paar keer bent geweest. En goed naar je gevoel luisteren, hele kleine stapjes.. Misschien is het écht te snel dan merk je dat vast ook en moet je misschien toch weer een stap terug.

M.
26-03-2023
Reageer:
Bedenk me nu dat je zei het enkel gecommuniceerd te hebben.
Ik herken zo’n hevige reactie wel (in andere context). Zelf besloot ik om die reden na een jaar met antidepressiva te starten. Daarna was het snel gedaan met die terugvallen en zware dagen/momenten. Heb toen ook vrij vlot alsnog het werk kunnen hervatten. Geen spijt van want ben nu aan het opbouwen op werk en het gaat supergoed. No way dat ik dat drie maanden geleden had gedacht! Toen kwam ik voor mijn gevoel op een dieptepunt (nadat ik eerder ook uit het dal leek te komen). Soms is een steuntje in de rug met medicatie echt wel een aanrader denk ik.

M.
26-03-2023
Reageer:
Hoi M,

Ik gebruik al zeker 1,5 jaar Citalopram 20 mg maar lijkt wel alsof het niets doet. Bij mij gaat het echt op en neer. Voel me twee tot drie weken beter en dan weer een week super slecht zoals nu bijvoorbeeld. Kan alleen maar janken op de bank terwijl ik me een week geleden redelijk voelde en weer leuke dingen kon doen. En nu weer terug bij af terwijl ik er niet achter kom waar het aan ligt.

Gilbert
27-03-2023
Reageer:
Hoi Gilbert ga je dan niet te veel over je grenzen? Ik heb zelf nog geen medicatie maar kan ook niet veel eigenlijk. Heb je wel nog hulp bij je b.o herstel?

Anoniem
28-03-2023
Reageer:
Ik weet het niet, ik zit al meer dan 1,5 jaar in deze shit !! Ik heb juist het gevoel dat ik alles rustig aan doe..... Ik heb hulp, maar het lijkt allemaal niet echt te werken

Anoniem
28-03-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>