Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Slecht slapen, depressie van de pijn

Hallo allemaal,

Ik zit nu 4 maanden in een burn out. Hartkloppingen, duizeligheid, trillen, oververmoeid wakker worden , angst , paniek.
Slecht slapen, depressie van de pijn
De aanleiding is geweest een trauma . Begin binnenkort met therapie. Ik kan letterlijk bijna niks net douchen en aankleden amper een rondje lopen. Is dit normaal in het gezin . Het lukt ook niet om deze vicieuze cirkel te doorbreken door slecht slapen. Ik denk echt aan medicatie om hier door heen te komen. Wat zijn jullie ervaringen komt dit jullie bekend voor. Hebben jullie tips

Hallo
16-03-2023
laatste reactie: 19-03-2023

2
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik zelf had besloten om het eerst in het alternatieve geneeswijzen te zoeken. En met supplementen zoals vit b complex omega 3 magnesium te gebruiken. Ik had in het begin van me burnout ook moeite met inspanning de eerste 6 weken liep ik nog niet buiten omdat ik snel afzwakte en enorme druk en duizeligheid had (nog steeds nu maar niet meer zo heftig)mij hele systeem was uitgeput. Drukte maakte me angstig gespannen en overprikkeld emotioneel noem maar op (zoals verjaardagen) zelfs in de auto kreeg ik het niet geregeld. Dat was mijn beginfase. Zelf nooit geloofd dat ik b.o had alles laten nakijken bij de huisarts en zelfs een mri scan laten maken, omdat ik echt dacht dat er iets anders aan de hand was. Zelfs toen in een traject volgde was ik alsnog bang dat ik iets anders had dan b.o. door alle lichamelijke klachten. Mijn advies aan jou is als je eenmaal geaccepteerd heb dat je b.o bent en eraan wilt werken en je voelt datr je er dieper inzit, ga dan voor therapie samen met medicatie en zorgen dat je de medicTie inneemt voor ondersteuning. Het is heel moeilijk om er zo uit te komen hoe ik het geprobeerd heb uiteindelijk. Na meer dan een jaar ook ging ik wel vooruit maar alsnog niet veel kunnen doen en njet kunnen werken. Toch pas begonnen aan de med. Had ik het maar eerder gedaan. Veel succes

Anoniem
16-03-2023
Reageer:
Ano ik denk inderdaad dat dit beste oplossing is.

Welke medicatie heb jij en waar helpt het jou vooral mee

Hallo
16-03-2023
Reageer:
Idem hier, was achteraf liever rerder gestart met medicatie (escitalopram. 10mg, druppels). Angst is weg, spanning is weg, ik verdraag weer wat spannende dingen en pikeer weinig meer, slapen gaat ook goed nu. Nu nog veerkracht verder opbouwen. Qua energie ging het bij mij eerder al de goede kant op.

M.
16-03-2023
Reageer:
Hoi, je klachten komen mij zeker bekend voor. Depressie en echt slecht slapen heb ik niet zo gehad, wel dat ik wat neerslachtig kon zijn (soms nog ben) en dat ik moeilijk kon inslapen.
Ik slik antidepressiva tegen de angst, dat helpt me heel goed. In het begin van mijn angst en paniekstoornis slikte ik ook oxazepam. Dat hielp lichamelijk wel met wat rustiger worden, maar het afbouwen ervan was heel taai. Nu sinds bijna 3 maanden geen oxazepam meer en alleen nog AD. Ik heb er baat bij, ben erg tot rust gekomen sinds ik het gebruik. Als ik een half jaar stabiel ben is de kans groot dat ik de AD ook mag gaan afbouwen.

Kortom ik zou medicijnen niet uitsluiten als ik jou was, het kan je helpen. Je moet er echter wel zelf 100% achter staan en je moet ook nog echt zelf je herstelwerk doen. Zie medicatie als je “vangnet”: het kan je rust geven zodat je aan herstel kan beginnen. Hoop dat je hier wat aan hebt, veel sterkte.

Anoniem
16-03-2023
Reageer:
Kan je ook weer wat meerdere dingen doen als je ad. Pakt ik kan niet eens echt na de stad zonder dat ik me slecht voel. Fitnis ruimte binnen lopen prikkeld mij ook nog te veel en.voel me angstig en duizelig op drukkere plekken
Gr l

Anoniem
17-03-2023
Reageer:
De eerste +/- 3 maanden dat ik AD slikte kon ik ook echt nog niks. Werd ook overal angstig en duizelig van. Alleen korte wandelingen in rustige omgevingen gingen wel. Ben dat dagelijks gaan doen en met de tijd lukte steeds iets meer.
Ik slik het nu 5 maanden en ik doe al best weer veel: op rustige momenten naar winkels, 2x een uur in de week werken. Afspreken met vrienden (lukt me max. 1,5 uur).

Dus ja ook met AD heeft het wel wat tijd nodig voordat je wat dingen kan oppakken, maar als ik er nu op terug kijk zie ik dat ik in die 5 maanden best flink vooruit ben gegaan. Dus ik denk wel dat ik dat aan de AD te danken heb.

Anoniem
19-03-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>