Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Bijna 2jaar b.o.

Hoi allemaal ik ben ook al bijna 2jaar b.o. de vermoeidheid spanning duizeligheid ect is er nog dagelijks. Kan wel iets meer dan in het begin. Ik vroeg me eigenljjk af of een burnout uiteindelijk een angstoornis of paniekstoornis kan worden. Ben bang om dalijk levenlang aan de medicatie moet gaan zitten. Eerst geloofde ik dat je er wel uitkwam that time all wounds heel. Maar hoe langer het duurt hoe meer ik bang ben voor ook een psychische stoornis eraan over te houden.

Anoniem
16-03-2023
laatste reactie: 17-04-2023

1
10
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Slik je nu medicatie of niet?

?
16-03-2023
Reageer:
Hoi H, kan je nu ook meer sociale contacten opnemen of dingen doen die je voorheen zonder med. Niet kon.

Anoniem
18-03-2023
Reageer:
Op zich hoef je niet bang te zijn voor een angststoornis volgens mij. Zoiets word namelijk vaak veroorzaakt door een trauma en jij bijvoorbeeld angst hebt dat iemand of iets jou leven in gevaar brengt. Daardoor lijkt het op dansen omdat een cowboy op jou benen schiet. Dus maak je niet naar. Ja ik had een angstoornis. Vandaar.

Anoniem
20-03-2023
Reageer:
Ja ik kan zeker weer dingen die voorheen zonder medicatie niet konden. Bv een bardienst bij sport vd kinderen, dat had ik eerder echt niet gekund. Vooral dingen die een bepaalde verantwoordelijkheid vroegen gaven me heel veel spanning/angst en dat is nu niet meer zo. Ik zie ook niet meer tegen dingen op. Daardoor nu ook weer rustig aan het re-integreren zonder angst dat het me niet gaat lukken.

H.
25-03-2023
Reageer:
Dat is wel mooi je hoort zoveel verschillende verhalen over medicatie. Hoelang zit je nu in je b.o? Ik wil mijn leven ook oppakken maar ik word nog snel angstig en gespannen bij te weinig rust tussendoor zonder med.

Anoniem
25-03-2023
Reageer:
Let op bij medicatie dat je niet te veel gaat doen. Het is vooral de bedoeling dat het een steuntje is om rustiger te worden en makkelijker rust te kunnen nemen. Op die manier kan je dan makkelijker aan je herstel werken. Maar als je inplaats daarvan terug te veel gaat doen blijf je gewoon rondjes draaien

Anoniem
29-03-2023
Reageer:
Daar ben ik inderdaad ook bang voor dat ik door de medicatie iets meer kan en dan weer te veel ga doen. En dan net wat je zegt rondjes draait over je grenzen gaan en strks niet meer zonder kan. Weet iemand een goede begeleiding? Of is een psycholoog iemand die je goed kan begeleiden erin? Huisarts schrijft alleen voor en zeg neem maar in.. ik durf het niet in te nemen heb ze al 2 weken thuis liggen.

Anoniem
29-03-2023
Reageer:
Anoniem,
Een psycholoog zal je zeker veel meer kunnen helpen dan een dokter kan/zal doen.
Zij hebben hier veel meer ervaring en kennis omtrent.

Een psycholoog zal je ook zeggen dat medicatie eigenlijk niet aan de orde is bij een BO. Enkel als de BO overgaat in depressie (wat frequent voorkomt bij lange BO's) kan AD het overwegen waard zijn. Maar zonder de diagnose van depressie zou ik medicatie sowieso links laten liggen.

Lea
15-04-2023
Reageer:
Hoi Lea, hoe ga je dan om met spanningsklachten en angst op bepaalde plekken ik kan niet overal heen heeft medicatie daar geen baat bij? Of is het verstandiger om dat met voedingsupplemten te overwegen

Anoniem
17-04-2023
Reageer:
Als de vermoeidheid op de voorgrond staat zou ik ook geen medicatie adviseren. Maar bij spanning kan het helpen om de vicieuze cirkel te doorbreken. Je moet immers voldoende kunnen ontspannen om te kunnen herstellen. Zolang je erg blijft schommelen (goede en slechte dagen) blijft het lastig om onder de streep echt vooruitgang te boeken. Die slechte dagen hakken er immers nogal in

M.
17-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>