Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Moeder verloren en zonder huis komen zitten

Ben een jongen van 19 jaar die in oktober zijn moeder heeft verloren en ook zonder huis kwam te zitten heb altijd all een pittige jeugd gehad maar dat was voor mij de druppel ik heb all een jaar last van paniekaanvallen hartkloppingen en angst voor alles ik denk elke keer als ik me zo voel dat ik dood ga en het is zo eng ik hoor kerngezond te zijn ik rook niet drink niet heb altijd gesport en kreeg een schok door me hoofd vandaag aan mijn linkerkant en ik schoot zo in de paniek ik denk dan gelijk het ergste ik wil gewoon gezond en fit voelen want het verpest gewoon mijn dagelijks leven kan niks doen zonder dat ik om toezicht moet vragen want anders voel ik me niet veilig ik wil gewoon leven niet meer in angst maar gewoon kunnen genieten van alles ik voel letterlijk laatste tijd dat ik gewoon vast zit in een oneindige cirkel

Ramir
13-03-2023
laatste reactie: 16-03-2023

4
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Jeetje wat heftig en dat al op zo’n jonge leeftijd! Heb je hulp (therapie)? En medicatie?

LM
15-03-2023
Reageer:
Wat rot voor je Ramir, ik leef erg met je mee.
Mij helpt het om de angst en paniek een beetje toe te laten, want als je er teveel teven vecht wordt het alleen maar erger.
Ik stel mezelf dan de vragen:
- wat voel ik nu?
- waar ben ik nu bang voor?
- is dat realistisch? Is het terecht dat ik bang ben?

En benoem naar jezelf: het is oke dat ik dit nu voel. Dat gevoel is er nu, maar ik ben veilig. Je angst “liegt” als het ware namelijk tegen je.

Ik heb ook een periode gehad waarin ik niks alleen durfde te doen en me niet veilig voelde. Geloof me als ik zeg: dit kan echt over gaan! Ik doe nu weer veel alleen. Het heeft veel tijd en rust nodig. Houd moed, houd hoop en weet dat je niet alleen bent! Zoveel van ons delen jouw gevoel!

Anoniem
16-03-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>