Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Wil gewoon mijn leven weer terug

Ik zit in een burnout sinds september 2021. Vanaf het begin 2 uur blijven werken waardoor ik er eigenlijk in ben blijven zitten. Uren opgebouwd en vervolgens juli 2022 helemaal uitgevallen. Volgens de wet ben ik al 19 maanden ziek maar volgens de artsen moet ik uitgaan van 9 maanden. De wet heeft hier uiteraard geen boodschap aan.

Dagen gaat het redelijk goed en kan ik ook wel weer wat genieten, maar vervolgens gaat het dan weer dagen helemaal mis en voel ik me ellendig. Wordt misselijk wakker, extreem droge mond, veel plassen, darmklachten, maagklachten, veel slijm in mijn keel, onrustig en negatieve gevoelens. Moeilijk om zo de dag te beginnen in ieder geval.

Zijn er mensen die de constante terugslagen herkennen. Paar dagen redelijk en paar dagen dan weer helemaal terug bij af. Heb er moeite mee om uit te gaan van die 9 maanden omdat ik voor de wet al 19 maanden ziek ben en het uwv nu echt concreet gaat worden wat weer extra stress met zich meebrengt. En zo blijf ik in die negatieve spiraal zitten en kom er maar niet uit.

Wil gewoon mijn leven weer terug maar weet niet hoe.

Frans
24-04-2023
laatste reactie: 24-05-2023

1
10
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Je geeft teveel gas in een keer. Je geeft je zelf geen rust. Doorgaan en doorgaan zorgt niet voor herstel zodra je je goed voelt geef je gas.

Lenie
24-04-2023
Reageer:
Misselijk wakker worden heb ik ook gehad. Soms wel, soms niet. Als ik teveel deed/te weinig at, te weinig zout tot me nam dan kwam dat weer terug. Dan wist ik dat ik teveel had gedaan. Na verloop van tijd wordt dat beter, als dat niet zo is moet je gas terugnemen. En probeer eens een tijdje flink meer te eten.

Taco
24-04-2023
Reageer:
Niet naar Leni luisteren… dat klapt iedereen in deze situatie nogmaals op de kop.

Ik herken je beschrijving helemaal. Allicht ben je een sterk gemotiveerd persoon met doorzettingsvermogen. Ik denk dat idd blijven zitten in de job per definitie een verderzetting is van de context die je ziek maakt. Of het nu 2u of 8u is… je neemt het net met je mee.

Ik weet ook niet wat ik moet doen. Mijn arts vraagt me al een klein jaar thuis te blijven met duidelijke burn-outsymptomen maar mijn sterke wil duwt me keer op keer weer door de smurrie… Ondanks mijn veerkrachtigheid en vermogen elke dag weer te starten, wordt het me steeds moeilijker… Ik weet niet wat ik meer kan doen om mijn leven weer op de rails te krijgen.


Anoniem
24-04-2023
Reageer:
Ik snap niet wat je bedoelt met niet luisteren .ik bedoel om te herstellen moet je toch rusten bij een burn out of zie ik het verkeerd

Anoniem
24-04-2023
Reageer:
Frans wat doe jij op een dag dan zoal.

Je zit nu thuis je werkt niet waar bestaan jou dagen uit?

Of heb je het gevoel dat het echt die inspanning van werk jou spanning geeft ?

Anoniem
24-04-2023
Reageer:
Soms ga ik leuke dingen doen met mijn kinderen als ik me goed voel. Dan heb ik een leuke dag. Wat werken in de tuin. Voor de rest druk gezinsleven en probeer te rusten. Als ik me slecht voel dan is het meestal de dag doorkomen met veel liggen en huilen, maar toch proberen nog wat dingen te doen in huis bijvoorbeeld. Bij mij gaat het op en neer. Paar dagen goed en paar dagen slecht. De slechte dagen zijn een hel met veel lichamelijke klachten, geen eetlust, moe en emotioneel. Weet dan niet meer hoe het is als ik me beter voel en zak door de ondergrens. Automatisch veel piekeren en mezelf afvragen hoe ik hier ooit weer uit ga komen. Mijn werk is een bron van spanningen en een toxische omgeving waar ik niet meer terug wil. Maar zo slecht voelen en een nieuwe baan is op dit moment ook geen optie.

Frans
25-04-2023
Reageer:
Frans dit heb ik ook. Vooral met kids is het moeilijk grenzen te verleggen er moet gegeten worden , kids moeten naar school, het is nu vakantie leven gaat door

Maar ergens moeten we toch grenzen verleggen. Ik denk op de goede dagen reserves besparen in plaats van opmaken dus ook rustig aan doen op de goede dagen

Lennie
25-04-2023
Reageer:
Hoi Lennie,

Een burnout en kids is niet de ideale combinatie. Alles draait door en de kinderen begrijpen het vaak niet als ze jonger zijn. Ik heb er drie: 2, 4 en 8 ! Dus dan weet je genoeg. Rusten is vaak moeilijk. Heb jij ook dat gejojo op en neer ? Paar dagen goed en paar dagen super slecht. Echt om gek van te worden. En ik kom er maar niet achter wat het triggert. Vaak lijkt er niets aan de hand en ben ik ontspannen en dan toch voel ik me plots uit het niets heel erg slecht.

Frans
25-04-2023
Reageer:
Ik herken mij helemaal in jou. Ik heb er een van vier ze gaat wel gelukkig wel naar school. Alleen zij is zo hyper en druk en vraagt veel aandacht. Ik had ook een wens voor een tweede kindje maar door allerlei omstandigheden en een trauma in het zh zit ik nu een burn out. Dubbel zwaar allemaal en nog heel wat te verwerken.

Dat gejojo heb ik ook. Ik moet wel zeggen dat ik eindelijk nu wel.kleine stapjes maak kon niet eens 5 min lopen was helemaal op en veel psygische klachten .


Lennie
25-04-2023
Reageer:
Dag Frans,

Wat rot voor je dat jouw herstel anders gaat dan je zou willen?
Heb je hulp?
Ik kom in mijn werk heel veel mensen tegen met vergelijkbare klachten en daar is echt veel aan te veranderen. Werken met hoe ons lichaam en zenuwstelsel werkt is daarbij een belangrijke ingang.
Wellicht is er een therapeut/coach bij jou inde buurt waarmee je dit kunt onderzoeken.

Veel succes, Monique

Monique
24-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>