Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Net of ik in vicieuze cirkel blijf hangen

Hallo allemaal, ik heb enorme last van koude handen en voeten. Ik droom ook dagelijks en wordt vaak wakker. Ook heb ik in de ochtenden hoge spierspanning pijnelijk.

Komt dit bekend voor. Het lijkt net of ik in vicieuze cirkel blijf hangen door slecht slapen

Mila
12-03-2023
laatste reactie: 21-03-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Koude handen en voeten zijn zeker herkenbaar. Is onderdeel van de stress/angstreactie van je lijf. Ook slecht slapen, heftige dromen. Hoort er allemaal bij.

Helaas is het inderdaad wel een vicieuze cirkel want een goede nachtrust draagt bij aan goed herstel. Je zou ontspanningsoefeningen kunnen doen voordat je gaat slapen. Meditatie of bodyscan helpt mij wel. Ook geen schermen 2 uur voor het slapen gaan kan helpen. Boek lezen of lekker warm douchen. Overdag wat bewegen en/of buiten zijn is ook goed voor de nachtrust (als dat lukt). Medicatie ben ik zelf niet zo dol op want dan kun je de volgende dag heel suf worden.

M
12-03-2023
Reageer:
Spierpijn herken ik maar al te goed.
Ik heb het zelfs in rust, het is alsof mijn lichaam niet kan ontspannen en in een soort stress modus blijft hangen. En mocht het wat afzwakken krijg ik weer een paniek aanval en dan staat de spanning er weer op

anoniem
15-03-2023
Reageer:
Dat is de reden dat ik aan de ad. Wil beginnen elke dag voel ik alleen maar als ik zit enorme spierspanning schouders nek hoofdpijn op me ogen . Bij staan te lang spanning ook bij me middenrif soms als ik te veel doe gaat het branden van de inspanning moet k weer liggen. Daarbij doet tv licht en geluid mijn ogen ook aanspannen waardoor ik vaak hoofdpijn heb. Lichtelijk duizeligheid. Hopelijk geeft de ad. Ook hierin meer rust en niet alleen de angst en paniek.

Anoniem
21-03-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>