Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Moet nog veel rust nemen

Na 20 maanden burnout. Nog steeds gevoelig voor prikkels en snel gespannen en moe. Tv in de ochtend kjjken geeft mij een tintelende brandende vedrietig gevoel. Hetzelfde met te veel doen in de ochtend. Herkenbaar? Moet nog veel rust nemen. Kan nog niet werken. Buiten lopen vooral op drukke plekken maakt mij duizelig en lijkt alsof ik out ga als ik er te lang in loop. Durf nog niet met trein of bus te reizen. Door het rare gevoel in me hoofd. Hopelijk komt et ooit allemaal goed. Ik was voor mijn instorting altijd tussen de mensen werkte ook in een drukke stad. En mis me oude leven, niet mijn gehaaste leven maar hoe ik overal heen kon met een gezonde lichaam en brein. Ik hoop dat ik ooit weer kan staan waar ik wil en weer op vakantie kan.

Anoniem
05-03-2023
laatste reactie: 28-04-2023

1
6
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Heb je hulp en lukt tv kijken alleen in de ochtend niet. Slik je medicatie

Ala
05-03-2023
Reageer:
Ja ik heb een hele traject gevolgd. Begrijp waar mijn b.o vandaan komt. En heb wat handvaten gekregen. Moet nu weer een aan de slag met iets anders. Lichamelijk naar de fysio acupunctuur enz en dan nog naar een psycholoog. In de ochtend heb ik inderdaad het meeste last van tv geluid en voel dat mijn spieren sneller aanspannen. Moet na 45mjn weet ontspannen omdat ik ook duizelig word. Rond 1700 zet ik tv aan en kan ik wat beter tegen prikkels en de avond nog iets beter. Heb geen medicatie omdat ik probeer op eigen kracht hieruit te komen maar hoor van vele dat ik te diep erin zit om het zonder te doen en het zou me een steuntje in de rug geven. Ben nog heel eeg aan t twijfelen. Hoe is het met jou?

Anoniem
05-03-2023
Reageer:
Het is bij mij begonnen met paniekaanvallen , 8 weken langs braken, angst aanvallen nog steeds en heel moe . Zit er nu vier maanden in en ga binnenkort trauma therapie en psycholoog. Ik hoop dat dit wat verlichting geeft . Ik weet dat ik het uiteindelijk zelf moet doen. Ik probeer positief te blijven maar als je moe bent of een terugval hebt wordt je meegezogen in het negatieve. Ik heb ook veel lichamelijke klachten en nachten slaap ik dagelijks met veel dromen en wakker worden. Ik twijfel ook aan medicatie. Ik heb een kindje en wil gewoon echt weer de oude worden voor haar. Heb jij stappen kunnen maken vergeleken met het begin. Ik kan nu geen tv kijken hooguit wandelen en lezen en eventueel wat kleine dingetjes thuis. Huishoudelijke taken is voor nu echt een no go bij koken tril ik al. Ik ben echt bezig om een balans te zoeken. Misschien is het in de ochtend goed om de tv over te slaan . En misschien een wandeling maken ik denk even met je mee. En die avond tv kijken misschien kunnen je hersens die prikkels niet verdragen. Ik hoop dat je gauw weer je vakantie kan pakken. We moeten positief blijven dat is de enige uitweg. Hoe moeilijk het ook is alleen mensen die er in zitten begrijpen elkaar.

Ala
05-03-2023
Reageer:
Dan moet je echt hulp zoeken. Dat had ik vooral de 1e maanden na mijn instorting, niet nodig 20 maanden verder! Zoek een goede burnout coach.

Taco
06-03-2023
Reageer:
Hai taco heb jij een goede burn out coach als aanrader

Ala
06-03-2023
Reageer:
Poeh lastig, ik vind ze allemaal wat hebben maar ze zijn allemaal niet volledig. Ik zit zelf nu bij EchtinBalans. Op zich fijn, soms tikkie commercieel, wel goede begeleiding!

Taco
28-04-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>