Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Stemmingswisselingen

Zijn er meer mensen met stemmingswisselingen?
Ik heb veel last van huilbuien en voel me af en toe flink down. Dan kost het me erg veel moeite om positief te blijven… herkent iemand dit?

Anoniem
25-02-2023
laatste reactie: 28-02-2023

3
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
gewoon lekker laten gaan je huilbuien. had er ook heel erg last van in het begin. is nu wel minder maar soms moet het er gewoon allemaal uit. het valt allemaal niet mee.

schrijven helpt mij door op te schrijven waar ik dankbaar voor ben . daar kijk ik op terug als ik in een negatieve spiraal zit.

hoelang zit je er al in?

ano
26-02-2023
Reageer:
Bedankt voor je reactie! Ik schrijf ook graag, zeker op moeilijke momenten vind ik dat heel fijn. Zit er nu 10 maanden in.
Het gaat wel vooruit gelukkig maar die extreme stemmingen vind ik lastig

Anoniem
26-02-2023
Reageer:
Yep, volledig. Precies waar je last van hoort te hebben. Soort snotneus bij verkoudheid. Een reactie en niet de oorzaak. Net zoals koorts bij griep. Dit zijn fysieke reacties. Maar bij burn-out gaat het om geestelijke overbelasting. Wat je nu dus meemaakt is eigenlijk hetzelfde. Je brein reageert de onderliggende spanning (wat de oorzaak is) af met emotionele reacties zoals huilbuien en down voelen. Je snotneus dus ;-) M.a.w. accepteer dat het zo werkt en dat het net als verkoudheid op een gegeven moment weg is. Dus als je je down voelt, besef dan dat dit erbij hoort en laat het er zijn. Eigenlijk is het een ontlading.

Frank
28-02-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>