Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Dit opbouwproces is nu 4 maanden gaande

Hoi,

Ik ben 27 en zit nu 13 maanden in een burn-out. Mijn klachten zijn slappe en brandende spieren in m’n benen, hoofdpijn, hartkloppingen, maagklachten en hersenmist. Ik merkte dat ik na 9 maanden héél langzaam weer wat sociale dingen en fysieke activiteiten kon oppakken. Dit opbouwproces is nu 4 maanden gaande en ik merk dat ik langzaam vooruitga.

Wel vind ik een specifieke klacht zo vaag, de beenklachten. Als sport heb ik het gevoel dat ik na een oefening door m’n benen zak. Ook gedurende de dag branden ze en zijn ze veel sneller moe, zelfs nog 14 maanden later. Deze grens verlegd wel steeds meer (eerst gebeurde dit al na een rondje wandelen). Verder voelt mijn lichaam dan niet moe, alleen m’n bovenbeenspieren. Herkent iemand zich hierin?

Sophie
22-02-2023
laatste reactie: 07-03-2023

1
4
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hoi Sophie, ja mega herkenbaar! Ik ben ook 27, zit er nu 10 maanden in. Bij mij slaat vermoeidheid ook op mijn (boven)benen. Vd week nog een dag gehad waarop ik zo moe was dat ik halverwege het koken dacht dat ik door m’n benen zou zakken..
Wat vervelend voor je dat het al zo lang aanhoudt. Bij mij helpt yoga wel een beetje, gewoon zomaar een paar oefeningen en geen hele intensieve.

Sterkte ik hoop dat je goed vooruit blijft gaan!

Y.
24-02-2023
Reageer:
Hi Y.

Bedankt voor je reactie! Fijn en niet fijn dat dit herkenbaar is. Bij mij is het gek dat de rest van mijn lichaam dan niet moe is, maar alleen mijn bovenbenen branden en een beetje trillerig zijn. Alsof ze heel snel overbelast zijn. Heb jij dat ook?


Sophie
03-03-2023
Reageer:
Ja zeker, en vaak heb ik hele stijve benen na inspanning. Het trillerige gevoel is ook zeker herkenbaar, en ook het feit dat je dan alleen last hebt van je benen herken ik! Denk dat je gelijk hebt dat het een soort overbelasting is. Bij mij is het de ene keer heel snel overbelast en de andere keer niet. Laatst had ik een dag waarop ik bijna niet op m’n benen kon staan (had niks bijzonders gedaan).. en nog geen week later had ik weer nergens last van en kon ik weer prima een eind wandelen.
Denk dat het erbij hoort maar vervelend is het wel he

Y.
04-03-2023
Reageer:
Oké gelukkig ben ik niet de enige met deze vage benen, dat stelt me enigszins gerust. En het is zeker vervelend. Soms gaat het een paar dagen beter en dan ga ik m’n belasting opbouwen en dan moet ik er weer doorheen.
Het is me wat.

Thanks in ieder geval voor je reactie! En veel beterschap.

Anoniem
07-03-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>