Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Komt het écht goed?

Hoi,

Ik ben 27 en zit nu 13 maanden in een burn-out. Mijn klachten zijn slappe en brandende spieren in m’n benen, hoofdpijn, hartkloppingen, maagklachten en hersenmist. Ik merkte dat ik na 9 maanden héél langzaam weer wat sociale dingen en fysieke activiteiten kon oppakken. Dit opbouwproces is nu 4 maanden gaande en ik merk dat ik langzaam vooruitga.

Wel herken ik iedereens angst hier. Ik vraag me af of het ooit wel helemaal overgaat. Ik kan inmiddels een paar uur per week een beetje werken, weer wat krachttraining doen in de sportschool en sociale activiteiten doen. Maar nog niet pijnloos en ben snel overprikkeld of moet lang bijkomen. Dan kan ik geen gesprek meer volgen en geen letter meer lezen. Vreselijk. Wel heb ik naast de angst steeds meer vertrouwen dat het goed komt. Herstellen van een burn-out duurt nou eenmaal lang, zo relativeer ik het dan maar.

Wel vind ik een specifieke klacht zo vaag, de beenklachten. Als sport heb ik het gevoel dat ik na een oefening door m’n benen zak. Ook gedurende de dag branden ze en zijn ze veel sneller moe, zelfs nog 14 maanden later. Deze grens verlegd wel steeds meer (eerst gebeurde dit al na een rondje wandelen). Verder voelt mijn lichaam dan niet moe, alleen m’n bovenbeenspieren. Herkent iemand zich hierin?

Beterschap voor iedereen!


Anoniem
21-02-2023
laatste reactie: 24-05-2023

3
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hangt er echt vanaf wat JIj doet om beter te worden. Goede voeding, genoeg voeding, zout water beveel ik aan, bijvullen met magnesium, uitzoeken waarom je hierin bent beland. Ik vind 13 maanden en deze klachten nog hebben wel ernstig, bij mij waren na 4 maanden de 24/7 klachten grotendeels over. Stabiliteit wordt steeds beter.

Taco
22-05-2023
Reageer:
Ik herken het wel heb dit gevoel in de benen na 3 jaar nog. Ik denk als je een zware burnout hebt gehad zoals ik dan kunnen die klachten jaren aanhouden

Anoniem
24-05-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>