Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Ik ben inmiddels bijna een jaar in m’n burn-out

Ik ben inmiddels bijna een jaar in m’n burn-out.
Ik ben een heel traject ingegaan waarin ik zaken uit mijn verleden heb leren verwerken, jaren van dwangmatig/verslavend gedrag heb aangepakt en leer om meer voor mezelf op te komen en minder perfectionistisch te zijn. Daarnaast ben ik gaan leren om weer te genieten van zaken.
De hele tijd ben ik 50% blijven werken en dat is momenteel nog steeds zo. Het gaat redelijk en ik merk meer rust in m’n hoofd, wel is er soms een dipje als ik het te druk heb gehad of met triggers te maken heb gehad.

Er wordt vanuit mijn werkgever wel gekeken wat nodig is voor verdere re-integratie. Zelf vraag ik me wel eens of af ik daar wel al aan toe ben. Na een halve dag werken ben ik vaak nog moe, al gaat die vermoeidheid snel over als ik wat rust heb.
Ik merk dat ik wel erg bang ben dat als ik meer ga werken dat ik dan ook minder tijd heb om te ontspannen en dat er daardoor een terugval in m’n burn-out komt. Wat daar de gevolgen van kunnen zijn wil ik niet eens aan denken.

Herkent iemand die angst en heb je wellicht tips hoe ik hier mee om kan gaan?

Chris
20-02-2023
laatste reactie: 28-02-2023

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Altijd bij de huisarts beginnen. Die kan je adviseren en eventueel doorverwijzen naar andere behandelaars / specialisten.
het voorjaar is in aantocht (hoop ik), veel buiten wandelen in een rustige groene omgeving, tuinieren, en zorg ervoor dat je iemand hebt waarmee je je eigen problemen (zonder vooroordelen) kunt bespreken. Dat kan een huisarts praktijk ondersteuner gezondheidszorg zijn (POH-GGD) en wellicht voor specifiekere zaken een psycholoog. Een burn-out coach heb ik geen ervaring mee, maar die wordt vaak betaald door de werkgever en ik weet niet of deze moet rapporteren aan de werkgever.
neem op tijd rust en geef toe aan je vermoeidheid (tussen 12:00 en 14:00).

annoniempje
21-02-2023
Reageer:
Hi Chris, Het allerbelangrijkste is dat je goed beseft hoever je al gekomen bent. Het is zeker niet vreemd dat je opkijkt naar een toekomst waar je weer een volgende stap wilt/moet gaan zetten. Precies daar gaat het om. Wil je het zelf of moet je het? Ik ken zat mensen die kerngezond zijn, maar al na hun studie kozen voor max 3 dagen in de week werken. Dit betekent in sommige gevallen 2 dagen thuis en 1 op kantoor. Ik herken het maar al te goed, werk 5 dagen per week, waarvan 4 thuis. Die ene dag naar kantoor is best een kluif. Wat meespeelt is dat ik jarenlang een eigen bedrijf heb gehad waarbij ik alle vrijheid had en totaal geen druk had. Mijn burnout komt dan ook niet door werk, maar door prive-omstandigheden die jarenlang hebben geduurd. Afijn, de norm full-time werken is allang passé. Dus doe gewoon waar jij je goed bij voelt.

Frank
28-02-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>