Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Vorig jaar april is bij mij een burnout geconstateerd

Hoi allemaal,

Waar zal ik beginnen. Vorig jaar april is bij mij een burnout geconstateerd. Ik had de energie wel, maar mijn hoofd zat op slot. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik hulp ging zoeken,maar uiteindelijk ben ik bij een psycholoog en een haptonoom terecht gekomen. Ik merkte al snel dat het beter ging en ben redelijk snel weer langzaam aan het werk gegaan. Ik merkte dat ik mij op het werk niet meer gelukkig voelde en de drang had ok een nieuwe omgeving te zoeken. Na een periode of ik het wel of niet zou doen heb ik uiteindelijk in november de knoop doorgehakt om elders mijn geluk te beproeven.

Ik ben nu 10.maanden verder na mijn burnout en merk dat mijn energie en concentratie weet op het oude niveau zitten, echter voel ik mij nog niet 100% de oude. Dit heeft voornamelijk te maken met medeleven. Ik kan me nog niet goed inleven in de emoties van andere mensen, waardoor ik merk dat ik afstand creer. Heeeft iemand hier ook ervaring mee en misschien tips om hiermee om te gaan?

Groet,

Dennis

Dennis
06-02-2023
laatste reactie: 07-02-2023

2
1
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Ik herken een aantal dingen wel vergeleken met jou situatie. Mijn hoofd zat ook op slot. Is burnout symptoom. Mijn werk én omgeving ben ik ook zat en ik ga dan ook verhuizen. Mijn oude werk stopt ook. Het gebrek aan medeleven herken ik niet helemaal. Maar waar ik wel lang last van had was aan een soort algeheel lak hebben aan alles en iedereen. Ik had immers genoeg aan mijn eigen ellende. Werkgevers en dergelijke lijkt het vaak niks te bommen of het personeel wel of niet gelukkig is. Ook collega's boeiden mij een poos niet. Wat ik mij afvraag: had je voor je burnout hetzelfde probleem met medeleven?
Je ziet het ook vaak bij militairen in een oorlogssituatie. Een harde blik in de ogen. Dat heb ik zelf ook gehad. Te veel ellende meegemaakt dus. Ik hoop dat het beter met jou zal gaan. Groet anoniem.

Anoniem
07-02-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>