Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Een lange geschiedenis van ziektes achter de rug

Hallo allemaal, ik heb al een lange geschiedenis van ziektes achter de rug. En voor mijn 30e kwam ik praktisch nooit bij mijn huisarts. Het begon met een anststoornis. Ik had een huisarts die mij blijkbaar niet kon of wilde begrijpen. Ik kreeg maagklachten en kreeg wat pillen mee die zó op waren. Ik liep er mee door. Moest steeds vaker braken. Ik denk dat ik in die tijd eigenlijk ook al een burnout had. Het lijkt veel op elkaar. Ik voelde mij steeds slechter. Op een dag lag ik depressief en angstig op de bank en kreeg een paniekaanval. Wat mij gerust stelde is dat het vanzelf weer over gaat. Ik kreeg het gelukkig nooit weer. Ik denk dat mijn slokdarm geïrriteerd raakte door het vele braken. Ondertussen ging ik van baan naar baan.
Ik kreeg problemen met mijn longen en viel meerdere malen met hoge hartslag tegen de vlakte en moest braken. Ik stopte met roken en dit gaf gelukkig opluchting. Jaren later kreeg ik een hartaanval en moest geopereerd worden. Na de operatie op zaal werd ik echter weer misselijk. En ja hoor ik moest weer braken. Ik kon het niet tegen houden. Volgens mij heeft dit aan mijn verse wond getrokken. Later diezelfde dag op zaal moest ik niezen en kreeg een klaplong rechts. Ik kon niet uitleggen wat er was en had de ergste nacht van mijn leven. Hijgend als een hondje, tot de wond blijkbaar iets open ging en toen ademde de door de wond. Toen ik na revalideren weer ging werken kreeg ik last van duizeligheid en droge ogen. Ik kreeg de ziekte van Bell maar genas gelukkig na 3 weken. Ik kreeg rugproblemen en kon mijn werk bijna niet meer doen. Het kostte 3 onderzoeken voor het duidelijk was dat ik artrose heb. Ik ging steeds korter werken. Na een jaar gedeeltelijk in de ziekte wet hoopte ik dat ik omdat ik nu bijna 60 ben ik misschien eindelijk eens met rust gelaten te worden. Maar nee hoor ik moest maar ander werk gaan doen. En toen ging het mis. Ik knapte zomaar ineens totaal af! Electrisch gevoel in mijn hoofd. Doodmoe. Zere onderrug, hoofdpijnen, duf in het hoofd. Slapen, slapen, en wakker liggen, piekeren. Fikse depressie er bij. Ik ben helemaal kapot. En nu heb ik toch maar hulp gezocht hiervoor.
Het ergste vind ik nu ik tenminste even thuis zit ik ook moeite heb met leuke dingen doen. Ik was even met mijn hobby (knutselen aan pc) bezig en knapte zomaar weer af. Ja luitjes, dat is dus een burnout. Fijn dat ik even mijn hart kan luchten hier. Sterkte allemaal.

Anoniem
04-02-2023
laatste reactie: 09-02-2023

1
3
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Hi, Ik las net je verhaal. Alle machtig wat heftig zeg! En ik dacht dat ik nu al 1.5 jaar alleen maar shit had.. wat ik ook wel had maar niets vergeleken met jou. Lukt het een beetje om met die burn-out om te gaan? Heb je er hulp bij en iemand een partner of goede vriend of vriendin? Heb je beetje een idee hoe je dit moet aanpakken? Het geestelijk gedeelte bedoel ik dan.. ik vraag dit uiteraard door interesse, voor het tweede gedeelte ook voor mezelf want ook ik heb volgens mij een burn-out.. maar zijn er maar weinig die het begrijpen of gelijk zeggen oh joh valt toch wel gewoon even een stapje terug doen etc. Maar als iedereen het zo goed weet waarom leggen ze dan niet uit hoe ik dat aan moet pakken welke richting ik op moet?

Heel veel sterkte!

Lotje
05-02-2023
Reageer:
Lotje, bedankt voor je reactie.
Een burnout is voor iedereen vervelend.
Mijn voorgeschiedenis heb ik wel verwerkt hoor. Ik word er alleen maar harder van.
Ook hier zullen we toch wel eens doorheenkomen. Of het zal toch wel eens dragelijk worden? Hulp kan ik iedereen aanraden. Het hoeft niet gelijk de GGZ te zijn. Bij veel huisartsen kun je ook wel een psycholoog krijgen tegenwoordig. En je hoeft heus niet je hele leven te bespreken. Maar meer hoe je situatie nu is. Sterkte en vergeet niet te genieten van wat er nog wel voor je is. Ook al hebben we zelfs minder zin in hobby's. Doe iets. Bv kleuren voor volwassenen. (Ja dat blijkt niet zo gek 🤣)

Anoniem
05-02-2023
Reageer:
Lotje, hoe gaat het nu met jou?

Joost
09-02-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>