Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Gelukkig heb ik tijdig aan de bel getrokken

Vorig jaar ben ik overspannen geweest. Volgens de bedrijfsarts was er ook sprake van een groot risico om Burnout te raken. Gelukkig heb ik tijdig aan de bel getrokken, maar vooralsnog was het ook tijdens mijn overspannenheid een zware en donkere tijd. Inmiddels ben ik hersteld en heb ik nieuw werk wat ik inhoudelijk heel leuk vind. Maar de laatste tijd word ik getriggerd door de communicatievorm van mijn manager. Ik lees eigenlijk iedere maandag dingen in de groepsapp die niet goed zijn gegaan (waar ik deels verantwoordelijk voor ben geweest) en die anders zouden kunnen. Ik word onmiddelijk getriggerd in mijn verantwoordelijkheidsgevoel en wil alles graag goed doen. Dit doet me weer denken aan de tijd dat ik overspannen was en waar ik mega over mijn grenzen ging. De laatste dagen huil ik veel omdat ik zo bang ben dat ik weer terugglijdt naar die tijd. Ik ben bang dat ik terugglijdt naar oud gedrag. Ik vind het super moeilijk om het gesprek aan te gaan met mijn manager omdat ik ook net nieuw ben. Hierdoor zit in in een loep, wat ik helemaal niet wil omdat ik het graag gewoon leuk en fijn wil hebben op werk.

Can
31-01-2023
laatste reactie: 19-02-2023

1
5
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Dag Can,

Ik ben in burn-out gegaan door dit soort druk en verantwoordelijkheid. Ik ga nu naar een psycholoog omdat ik net als jou dit soort druk ervaar. Je leeft maar 1 keer waarom je zo druk in maken? Tis een heel proces! Veel succes en weet dat je niet alleen bent.

Liefs Lies

Lies
02-02-2023
Reageer:
Dit is waarom je tijdens overspannenheid/Burnout echt naar een psycholoog moet gaan. Jouw onderliggende gedrag is niet veranderd, dus je gaat dingen op dezelfde manier doen en dan loop je inderdaad dat risico. Je zorgen maken werkt overechts, als iets stress geeft is het zorgen maken hierover, dat gaat je niet goed doen. Relax, ga naar de psycholoog, fck je manager (excuses voor mijn taalgebruik).

Taco
03-02-2023
Reageer:
Hoi Can,

Ik heb me 25 jaar kapot gewerkt voor mijn werkgever. Nooit ziek, 60 tot 80 uur per week waren meer regel dan uitzondering, alles opgebouwd en als het dan even niet zo goed met je gaat laten ze je vallen als een baksteen. Ik snap je probleem van het verantwoordelijkheidsgevoel maar geloof mij, het is het niet waard !!!!! Denk aan jezelf. Als je ziek wordt dan is je werkgever maar met een ding bezig, hoe ze dit op moeten vangen. Jij als persoon bent dan niet meer belangrijk.


Bert
04-02-2023
Reageer:
Taco, je hebt helemaal gelijk.
Het geld ook voor mensen met een participatiewetbaan.
Een hele grote fout van Nederland om te denken dat je mensen met een flutuitkering ook nog kunt uitbuiten! Natuurlijk gaan die mensen ten onder!
Nederland: schaam je!

Anoniem
09-02-2023
Reageer:
Goed dat je het zelf herkent. Misschien kun je het eerst met een collega bespreken, in vertrouwen? Of benoem naar je manager dat je het moeilijk vindt om het gesprek aan te gaan maar dat je ook merkt dat je het je aantrekt en daar spanning van krijgt. Negeer je gevoelens niet in ieder geval. En zorg voor voldoende hersteltijd (hoe ga je om met spanning?)

M.
19-02-2023

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>