Therapiepsycholoog
Netwerk van therapeuten
en psychologen
Therapiepsycholoog

Terugkomende klachten

Hi iedereen,

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen rondom de terugvallen die gedurende het herstellen van burn out plaatsvinden. Ik ben aardig op weg met herstel, namelijk voor 70% aan het werk, probeer 1 a 2x per week te sporten en een sociale activiteit te doen per week.

Nu had ik verwacht dat wanneer dit allemaal wel zou lukken de klachten ook weg zouden blijven, maar deze komen om de week/ om de twee weken weer even om de hoek kijken. Ik blijf stuggelen met uit het niks extreme vermoeidheid, nergens meer zin in hebben, slecht slapen, piekeren en cognitief het niet meer op orde hebben. Deze klachten wisselen elkaar dan af en houden dan ongeveer een week aan en dan is het weer voor een onbekende periode verdwenen. Is dit normaal en verdwijnt dit ook uiteindelijk? En hoe gaan jullie hiermee om? Het voelt namelijk telkens weer als een enorme tegenslag wanneer het even goed gaat en dan dit soort klachten weer beginnen te ontstaan…

Lennart
22-04-2024
laatste reactie: 22-04-2024

1
2
Reageer
Toon reacties Verberg reacties
Reageer:
Absoluut! Ik heb door de therapeut geleerd dat dit meer de regel dan de uitzondering is. Dus probeer je er niet te druk over te maken. Wat ik doe ( door therapie) is de klachten in kaart brengen met daarna de hevigheid. Hierdoor zie je dat je wel slechter gaat dan je laagste hoogtepunt, maar zeker niet op je begin punt zit. Dat houdt de hoop erin. Desalniettemin vind ik het ook elke keer weer even slikken.

Natasja
22-04-2024
Reageer:
Volgens de TMS visie komen emoties omhoog, je brein reageert met fysieke klachten om je deze emoties niet te laten voelen (vaak oud zeer). Is dus niet raar dat als je meer gaat doen je weer klachten krijgt. Erover journalen of therapie doen helpt.

Taco
22-04-2024

Jouw reactie:




Wil je ook je hart luchten?

+ Mijn verhaal delen




Zoek een therapeut

 
Druk op de plaatsnaam om te kijken welke therapeuten in de buurt zitten:


Staat jouw stad er niet bij? Zoek dan vrij op plaatsnaam >>